V BOLNIŠNICI

Zmagovalec Kmetije ves polomljen šokiral starše: poglejte, kaj se mu je zgodilo

Ima tri zlomljena vretenca. Zaupal nam je, kako je do nesreče prišlo.
Fotografija: Tilen Brglez. FOTO: Rok Horvat
Odpri galerijo
Tilen Brglez. FOTO: Rok Horvat

Tilen Brglez, zmagovalec Kmetije, je pretekli konec tedna moral v bolnišnico, potem ko se je na motokros dirki močno poškodoval. Po objavi fotografije na instagramu, ko so reševalci prišli ponj, se je usulo vprašanj njegovih sledilcev, kako se počuti, a pravi, da vsem ni mogel odpisati, ker da nima energije. Povsem sta ga izmučila poškodba in okrevanje, ki ji je sledilo. Nekoliko slabše volje je predvsem zato, ker se je sezona tekmovanja šele začela in ne nazadnje tudi zato, ker so se mu rebra pravkar zacelila, pa je že staknil novo poškodbo.

»Zlomljena imam spodnja tri vretenca v predelu križa in natrgane mišice,« nam je pojasnil. Vsekakor je to zanj veliki šok, kot pravi, in ne le zato, ker je sprva mislil, da poškodba ne bo tako huda, ko se je pozneje pokazalo, temveč tudi zato, ker se je sezona dirke v motokrosu šele začela. 

»Sezona se je šele začela, jaz pa sem že staknil poškodbo. Seveda upam, da se bom pozdravil čim prej in bom na motorju že čez en mesec,« 24-letnik optimistično napoveduje vrnitev na dirkalne steze.

Zadnjo besedo bodo pri njegovi dejavnosti imeli zdravniki in za zdaj kaže, da okrevanje dobro napreduje. »Prva dva dni nisem mogel stopiti na nogo, ampak sem ob pomoči fizioterapevtke to dosegel in sem lahko zapustil bolnišnico,« je zmagoslavno povedal.

V domači oskrbi mu ni hudega, kar bo zagotovo pripomoglo k hitrejšemu okrevanju, a priznava, da so se domači zanj močno ustrašili. »Domači so bili seveda v strahu, ker niso vedeli, za kako hudo poškodbo gre, in sem ji povzročil visok tlak, a zdaj zame skrbijo kot za malega otroka in mi res ni hudega«.  

Do grdega padca je prišlo na pokalni dirki v motokrosu v Šentvidu pri Stični. »Šlo je za četrti krog in na startu sem si rekel, da grem na polno. Bilo je preveč na silo in se ni obrestovalo. Takšne nesreče so del športa, tako da sem motiviran, da se čim prej pozdravim in grem lahko nazaj na motor,« je še pojasnil in v isti sapi dodal, da niti nima časa za počitek na pretek, saj že čez slab mesec pripravlja veliko zabavo v Rogaški Slatini z zvenečimi imeni hrvaške in slovenske estrade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije