Voditeljica oddaje Klepet ob kavi je rodila doma in pojedla placento

Jasmina Kandorfer je povila deklico Gajo. Ob njej sta bila vseskozi babica in partner Žiga.
Fotografija: Porod je res mentalna igra, pravi Jasmina. FOTO: facebook
Odpri galerijo
Porod je res mentalna igra, pravi Jasmina. FOTO: facebook

Voditeljica oddaje Klepet ob kavi Jasmina Kandorfer je postala mamica. Rodila je punčko Gajo, porod pa ni bil izkušnja, s kakršno bi se lahko pohvalila vsaka ženska. Jasmina je namreč rodila doma, in sicer v spremstvu babice in partnerja Žige.

»Porod je res mentalna igra. Občutek imaš, da kljub potiskanju ne napreduješ, čeprav napreduješ. Tukaj sem potrebovala največ mentalne moči, vmes pa sem se tudi ustrašila bolečine,« je o svoji porodni izkušnji povedala novopečena mamica, ki je na kolenih na kavču ob zadnjem potisku sama prijela deklico, ki jo je spravila na svet.

»Nisem mogla verjeti, kaj se je zgodilo. Pred mano je stal partner in jokal. Jaz pa ne! Bila sem povsem prisotna in kar nisem mogla verjeti, kaj se je zgodilo,« se spominja najlepših trenutkov v svojem življenju. Po nekaj urah so Gaji odstranili popkovino, in sicer tako, da so jo izžgali s svečko iz čebeljega voska, nato pa še prerezali. Sledil je obred s placento, po domače s posteljico, na katerega prisegajo tudi številne zvezdnice, med njimi starleta Kim Kardashian.


Babica je posteljico najprej pregledala, nato pa jo je razrezala za štiri dni uživanja, del je je Jasmina zamrznila za kasnejši ritual pokopa. Jasmina je dejala, da je placento zaužila, njen Žiga ji je namreč iz nje pripravil napitek. »Vonj in okus je povsem prekril z banano in jagodičevjem. Prav okusno je bilo, še sam je poskusil!« je povedala Jasmina in razložila, da sesalci svojo placento pojedo za boljšo regeneracijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije