VROČE

Slovenci smo za erotično: Tu meje ne obstajajo, to je svet brez pravil, brez ovir …

Izšel je erotični roman slovenske avtorice Alicie Peljhan. Nastal je iz potrebe po podelitvi upanja o resnični ljubezni.
Fotografija: FOTO: Katarzynabialasiewicz Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Katarzynabialasiewicz Getty Images/istockphoto

Slovenci smo navdušeni nad erotiko in vsem, kar je povezano z njo, kar dokazuje izid dolgo pričakovanega ljubezensko-erotičnega romana Nemirni srci. Gre za prvi tovrstni roman pri nas, ki ima tudi zanimiv in temperamenten latino pridih. Avtorica Alicia Peljhan, Slovenka, ki živi v Avstriji, žena, mati dveh otrok, predvsem pa radovedna temnolasa škorpijonka, ki zvedavo opazuje svet okoli sebe in se je šolala v medicinski stroki, je oseba, ki rajši posluša kot govori. Pisati je začela že v osnovni šoli in je napisala veliko del, med njimi štiri romane.
Alicia trenutno piše nadaljevanje oziroma drugi del romana Nemirni srci. FOTO: MEDIASPEED.net
Alicia trenutno piše nadaljevanje oziroma drugi del romana Nemirni srci. FOTO: MEDIASPEED.net

Javnost je nestrpno pričakovala knjigo Nemirni srci, saj je še pred izidom naletela na odlične recenzije. »Roman Nemirni srci je nastal iz preproste potrebe po podelitvi upanja o resnični ljubezni. O pristni ljubezni, o kateri sanjamo, jo čutimo v svoji biti, v svoji duši, še preden vzklije in vzcveti, nas prepoji s svojo omamno aromo; še preden jo srečamo, jo poznamo. Vse dokler duši ne trčita v koketnem tangu čutenja in druga v drugi prepoznata svojo dušo dvojčico,« je o romanu povedala Alicia.


S presledki ga je pisala kar 16 let, gre pa za lahkotno ljubezensko zgodbo z elementi erotičnega ter subtilnimi enigmatičnimi elementi kriminalnega romana. V ljubezensko zgodbo so vpete aktualne teme, kot so ugrabitve otrok, kriminalne dejavnosti združb, zdravljenje s konopljo, homeopatijo in drugimi alternativnimi načini. Predvsem pa je to zgodba o ljubezni, poželenju in združitvi. V teh letih se je roman spreminjal, zorel in oblikoval v krasno preprosto, a hkrati zapleteno zgodbo različnih karakterjev, ki vsak zase iščejo zadovoljitev, srečo, ljubezen in prostor pod širnim soncem.
 

Navdih išče v hčerkah


»Sem oseba, ki ima rada vajeti življenja v svojih rokah. Življenje vidim kot dolg hodnik, prepoln vrat novih priložnosti. Od nas pa je odvisno, ali bomo zbrali pogum in odprli nova vrata ter stopili v ponujeno priložnost. Moja strast, poleg pisanja, sta oblikovanje in izdelovanje unikatnih otroških oblek in otroških igrač ter pripomočkov za otroke. Navdih za ustvarjanje in ideje iščem v svojih krasnih hčerkicah skozi njuno igro in trenutne potrebe njunega odraščanja. Popolna predanost in prvinska ljubezen pa se izražata skozi moje pisanje. Tu se izgubim v neomejenem svetu karakterjev, protagonistov, scen, dogajanj in se prepustim domišljiji. Tu meje ne obstajajo, to je svet brez pravil, brez ovir … To je svet, kjer sem jaz zares lahko jaz v vsem svojem blišču v mnoštvu različnih karakterjev in doživetij. Prelepi svet domišljije,« o sebi pravi Alicia, ki je začela pisati zelo zgodaj.


»Ustvarjati sem začela že v osnovni šoli. Pisalo se je leto 2001, ko sem si na glas priznala, da mešanje besed vendarle pomeni več kot le slednje. Rodila se je želja podeliti napisano z drugimi. Vendar ... Vedno se tako začne, kajne? Z vendar. Dogodile so se raznorazne zgodbe v realnem življenju. Kar nekajkrat sem se preselila, spoznala ljubezen svojega življenja, blagoslovili sta me dve prekrasni deklici, ter ne nazadnje, preselila sem se v drugo državo. In zdaj … zdaj je moj čas in končno je na policah dolgo pričakovani roman Nemirni srci in s tem radost na mojem obrazu.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije