V SPOMIN

Sestra spregovorila o pokojnem Jerneju Šugmanu

Pravi, da so ji iskren odnos z bratom mnogi zavidali.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen

V poklonu preminulemu Jerneju Šugmanu z naslovom Umetnost igre, ki so ga pripravili na RTV Slovenija, so nastopili njegovi najbližji sodelavci, med njimi nekateri igralci in režiserji, ter njegova sestra, s katero sta imela zelo iskren odnos.
»Mislim, da je bila med nama velika ljubezen. Večkrat mi je rekel, da njegovi prijatelji občudujejo, kakšen odnos ima z mano, nekateri so mu ga tudi zavidali. Zelo sva skrbela eden za drugega,« je v prispevku povedala Lea Šugman Bohinc.
Spomnila pa se je tudi njunih otroških dni, ko je Jernej stalno športal. Na hodniku v stolpnici, kjer so živeli, je imel koš in tam igral košarko. Ali pa si je postavil ovire in med njimi vozil slalom. »Ob tem pa ves čas komentiral. In to fenomenalno komentiral!«

Veliko stvari, ki jih bo moral opraviti v naslednjem življenju

Čeprav sta odraščala v družini igralcev, po njenem pripovedovanju Jernej ni razmišljal o tem, ali bo dovolj dober ali da bo kaj težko doseči. Bolj je bil obremenjen, če so ga šli gledat v gledališče starši. Oče je bil namreč zelo kritičen in je vedno izpostavil vsaj eno stvar, ki mu ni bila všeč.

»Jernej je imel odličen smisel za humor. Znal je zelo dobro opazovati, zaradi česar je znal izjemno oponašati ljudi. Seveda je imel tudi druge talente, ki pa so povezani s tem gledališkim,« je o bratu še pripovedovala sestra Lea in zaključila, da je še veliko stvari, ki jih bo moral opraviti v naslednjem življenju, saj je v zadnjem času razmišljal tudi o pisanju in režiranju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije