SPREGOVORIL O 'SPORNEM SPOTU'

Ravnohrib pri Miši: V tej državi človek ne sme imeti mnenja (VIDEO)

Mnogi so prepričani, da se je Pavle Ravnohrib od mesta voditelja poslovil zaradi svojih življenjskih nazorov.
Fotografija: Pavle Ravnohrib brez dlake na jeziku. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Pavle Ravnohrib brez dlake na jeziku. FOTO: RTV Slovenija

Minulo nedeljo je Mišo Molk v njeni oddaji na nacionalki obiskal legendarni slovenski igralec in nekdanji voditelj oddaje Male, sive celice Pavle Ravnohrib. Beseda je tekla o njegovih začetkih, otroštvu in pogledih na svet. Molkova pa ni mogla mimo vprašanja o dogajanju leta 2015, ki je bilo po mnenju mnogih usodno za odločitev vodstva RTV, da ga zamenja.
 

Preberite tudi: Prevarant preži na Slovence: ko ga je zavrnila, se ni več oglašal​



Je bil zanj usoden odmevni videospot?

Za osvežitev spomina: Ravnohrib je pred referendumom o družinskem zakoniku posodil glas v videospotu, ki je volivce nagovarjal k glasovanju proti spremembam oziroma je predstavljal podporo ohranitvi tradicionalne družine. RTV Slovenija takrat ni potrdila, da se voditelj poslavlja zaradi t. i. motečih nazorov, temveč so zatrjevali, da želijo otrokom ponuditi sodobno in privlačno televizijsko oddajo.


Ravnohrib niti Miši ni želel razkriti imen moških, s katerimi je sodeloval pri nastajanju videospota, je pa dejal, da mu ni žal, da je to storil, saj da je bil spot v skladu z njegovimi stališči. »Ampak v tej državi človek ne sme imeti svojega stališča.« Kot še pravi, je šlo v tem primeru za »ideološki pogrom, ki traja še danes«. Zaradi omenjenega spota in načelnosti je imel, kot se spominja, velike težave. Kljub vsemu pa vztraja pri svojem in zagotavlja, da niti noče biti »politično korekten«.

Videospot, ki je razburil del Slovenije:



Celotni pogovor si lahko ogledate na tej povezavi.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije