Ministrica presenetila Peskovo: To ni res, to je normalno

Angelika Mlinar je med gostovanjem v Odmevih zatrdila, da dogajanje v državnem zboru ob njeni izvolitvi ni bilo nič posebnega.
Fotografija: Rosvita Pesek. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Rosvita Pesek. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona

Angelika Mlinar, koroška Slovenka, ki je bila prejšnji teden za las oziroma en glas izvoljena za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo, je gostovala v oddaji Odmevi na nacionalki, ki jo je vodila Rosvita Pesek. Voditeljica je pojasnila, da ministrico gostijo šele več dni po izvolitvi zato, ker je ministrico izdal glas, kar je bilo slišati tudi prejšnji teden, ko je pred državnim zborom tik po izvolitvi prisegla.
 
Preberite tudi:
Šarec: Angelika Mlinar je z dušo in s srcem Slovenka

Šarec se že šali na račun Mlinarjeve (VIDEO)

Angelika Mlinar. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Angelika Mlinar. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Mlinarjeva je povedala, da je prevzela posle, se seznanila sodelavci na ministrstvu in da ima pozitiven vtis. Med pogovorom s Peskovo pa je beseda nanesla tudi na dogajanje v parlamentu prejšnji teden, ko je opozicija skoraj dosegla, da ne bi bila izvoljena. Pred tem je strankarska šefica Mlinarjeve Alenka Bratušek požugala predsedniku vlade Marjanu Šarcu, da ni storil dovolj za izvolitev ministrice iz njihove kvote, zato je bilo po hodnikih našega hrama diplomacije videti veliko lobiranja, ko je manjšinska vlada nabirala glasove podpore. To jim je na koncu tudi uspelo, a bolj zato, ker je na glasovanju manjkal poslanec SDS Andrej Šircelj, ki je bil v tujini in se ni mogel pravočasno vrniti na glasovanje, prvak SNS Zmago Jelinčič pa se je ob glasovanju vzdržal.

Na presenečenje Peskove Mlinarjeva takega dogajanja ni negativno komentirala. Slovenski parlamentarizem je označila za »zelo živ in intenziven« ter pristavila, da je bil v državnem zboru prisoten tudi njen dobri prijatelj, avstrijski poslanec, ki da se je zelo čudil, kako mirna je bila debata v našem parlamentu v primerjavi z nekaterimi pogovori v avstrijskem hramu demokracije. »Vi vsi mislite, da je slovenski parlamentarizem tako bolj negativen kot kje drugje, a to ni res,« je zatrdila nekdanja poslanka Neosa v avstrijskem parlamentu in kasneje tudi v Evropskem parlamentu. »Take, tudi ostre debate, so normalne, je pa zagotovo naporno za vsakega,« je priznala Mlinarjeva in dodala, da je politika naporna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije