NI RES

Privoščili so si Jana Plestenjaka

Nepridipravi so si tokrat izmislili, da je obogatel s kriptovalutami. Priljubljeni pevec je razočaran, ker goljufi ne bodo kaznovani.
Fotografija: Jan je šokiran in razočaran. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO
Odpri galerijo
Jan je šokiran in razočaran. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK/DELO

Številni znani Slovenci so že bili žrtve takšnih ali drugačnih spletnih prevar, med drugim so jim na družabnih omrežjih kradli identiteto, Katarina Čas se je denimo znašla v nezavidljivi situaciji, ko so njen obraz zlorabili za oglaševanje nekega izdelka za hujšanje. Tokrat se je na tapeti znašel Jan Plestenjak, ki so si ga goljufi privoščili tako, da so njegov obraz izkoristili v namene oglaševanja neke kriptovalute, s katero naj bi pevec obogatel, a to je daleč od resnice.


Jan ob tem ne more skriti razočaranja nad sistemom in zakonodajo, ki dopušča, da ostanejo tovrstni nepridipravi nekaznovani ter s svojimi prevarami kujejo dobiček zase. »Dragi moji, spet objavljajo na internetu lažne reklame, v katerih uporabljajo moje ime. Nimam pojma o kriptovalutah, niti me ne zanimajo. V oglasih skušajo dati težo izmišljotinam tako, da navajajo podatke, češ da so bili objavljeni v oddaji Preverjeno in v Delu. To so popolne laži. Na koncu pa ne bo kaznovan nihče. Res živimo v 'svobodi',« je pevec o dogajanju obvestil spletne prijatelje, ti pa so ga potolažili, da izmišljotinam niso nasedli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije