ZADNJA BESEDA

Poglejte, kako je završalo v oddaji na RTV (VIDEO)

Sporekli sta se Miklavčičeva in Jurasova.
Fotografija: Komentatorke v oddaji imajo raznolika mnenja. FOTO: RTV
Odpri galerijo
Komentatorke v oddaji imajo raznolika mnenja. FOTO: RTV

V oddaji Zadnja beseda, kjer so sodelovale Katarina Kresal, Jadranka Juras in Milena Miklavčič, je beseda tekla tudi o 780-milijonski investiciji v Slovenski vojski. Omenjena tema ni pereča samo v slovenski javnosti, ampak je zaradi nje završalo tudi med komentatorkama v oddaji. Tema pogovora v oddaji je bila, ali je omenjena investicija upravičena ali ne.

Miklavčičeva pa je opozorila še na en drug problem, ki je po njenem mnenju povezan s Slovensko vojsko. »Mene moti tudi to, da tudi po drugi razpravi v parlamentu, vojaki ne bodo mogli izi na meje, na slovensko-hrvaško mejo. Še enka stvar je skrajno pokvarjena in populistična, to je pa dejstvo, da se govori o tem, da če bo za vojsko, ne bo za bolnice in domove za starejše,« je dejala. Dodala je še, da se tudi prej ni namenjalo denarja za zdravtsvo in DSO-je.

»Mene pa zanima, od koga ste vi ogroženi, gospa Milena, da bi vojska morala it na mejo, kdo nas napada?« se je razburila Jurasova in od pisateljice zahtevala konkretni odgovor. Miklavčičeva ji je odvrnila, da se na slovensko-hrvaški meji dogaja marsikaj, ter da bi bilo po njenem mnenju lepo, da bi vojska priskočila na pomoč policiji pri obvladovanju nezakonitih migracijah.

Kresalova pa je na tej točki opozorila na mešanje vojaških in policijskih obvestil ter poudarila, da bi bilo postavljanje vojakov na mejo s prijateljsko državo, povsem nespametno in neprimerno dejanje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas