DOBRO UNOVČENA NAGRADA

MasterChef Bruno Šulman: po znanje je odšel v ZDA

Dolgo je varčeval osvojeno nagrado v kulinaričnem šovu, zdaj si izkušnje nabira čez lužo v prestižni restavraciji.
Fotografija: Bruno si je uresničil veliko željo ter se po novo znanje podal čez lužo. FOTO: ARHIV MGML/D'BROONCH
Odpri galerijo
Bruno si je uresničil veliko željo ter se po novo znanje podal čez lužo. FOTO: ARHIV MGML/D'BROONCH

Nekdanji atlet Bruno Šulman si lani niti v najbolj divjih sanjah ni predstavljal, da bo postal zmagovalec sedme sezone priljubljenega kuharskega šova MasterChef. Mladenič je navdušil žirijo in visoko dvignil pokal, nato pa obljubil, da bo 50 osvojenih tisočakov dobro unovčil in jih vložil v izobraževanje. »Rad bi se učil od najboljših v tujini, spoznaval nove tehnike in drugačno razmišljanje,« je pred časom priznal mladi Ljubljančan, ki je veliko premišljeval o Franciji in ZDA, naposled pa se je odločil za pot čez lužo, natančneje v Kalifornijo.

Izobražuje se v restavraciji Birdsong z dvema Michelinovima zvezdicama. FOTO: INSTAGRAM
Izobražuje se v restavraciji Birdsong z dvema Michelinovima zvezdicama. FOTO: INSTAGRAM

»V Ameriki se je zame začela čisto nova izkušnja na najvišji kulinarični ravni do zdaj,« se je mladi masterchef oglasil iz tujine, ob tem pa je izdal, da kulinarično znanje in izkušnje nabira v restavraciji Birdsong z dvema Michelinovima zvezdicama v San Franciscu. Šulman, ki se je junija lani zapisal v zgodovino slovenske MasterChef kuhinje kot zmagovalec, ki je v finalu osvojil največ točk doslej, pravi, da bi lahko obisk omenjene restavracije marsikoga presenetil, saj gre pravzaprav za precej majhen prostor z nekaj mizami in dvanajstimi stoli za pultom pri kuhinji. »Ritem je kljub temu brutalen,« prizna mladi kuhar in doda, da gre za povsem drugačno izkušnjo, saj dela v kuhinji odprtega tipa in ga ves čas budno spremljajo oči gostov. Zmagovalec sedme sezone MasterChefa Slovenija bo od izobraževanja v ZDA nedvomno veliko odnesel, poleg tega je njegova edina želja, da bi nekega dne postal gostinec s srcem in dušo. Njegov veliki vzornik je namreč priznani kuharski chef Tomaž Kavčič, od katerega se je Bruno že učil, predvsem pa ga je navdušil njegov pristop do kulinarike. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije