TETOVAŽE

Ksenija Benedetti: Skrivala sem ga, da me ne bi čudno gledali

Dolgoletna šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti nam je zaupala, da ima tudi svojo malo bolj divjo plat.
Fotografija: Ksenija Benedetti, Boris Cavazza in Sašo Hribar na koncertu Dan D in Vlada Kreslina ter predstavitvi knjige Pisma s potovanja Jurija Hudolina v Koprivi pri Dutovljah. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice
Odpri galerijo
Ksenija Benedetti, Boris Cavazza in Sašo Hribar na koncertu Dan D in Vlada Kreslina ter predstavitvi knjige Pisma s potovanja Jurija Hudolina v Koprivi pri Dutovljah. FOTO: Marko Feist, Slovenske novice

Na zapestju desne roke nekdanje šefinja državnega protokola Ksenije Benedetti smo opazili lepo tetovažo, razpotegnjeno čez vse zapestje. Razkrila jo je na koncertu in ob predstavitvi knjige ob prazniku sv. Elije v Koprivi na Krasu, ki se ju je udeležila s partnerjem Borisom Cavazzo. Če se nam je zdelo, da si je telo s poslikavo okrasila šele nedavno, ko je zapustila mesto vodje protokola, pa je za Slovenske novice razkrila, da je ljubiteljica tetovaž že dobrih 25 let, ko si je leta 1995 dala narediti svoj prvi tatu na rami.

Nekoč je tetovažo na zapestju skrivala pod zapestnico, zdaj jo rada pokaže. FOTO: Zaslonski Posnetek
Nekoč je tetovažo na zapestju skrivala pod zapestnico, zdaj jo rada pokaže. FOTO: Zaslonski Posnetek
Poleg tetovaže na rami njeno telo krasita še poslikava na zapestju, kjer nosi stiliziranega morskega konjička, ter gorsko sonce na hrbtu. Obe tetovaži sta nastala deset let za prvo.

Zakaj smo lahko šele zdaj opazili, da ima na zapestju tetovažo? »V prejšnjem poklicu tatuja nisem kazala, ker bi to po nepotrebnem dvigalo marsikatero obrv in bi bilo neprimerno. Poznam kar nekaj funkcionarjev Republike Slovenije, ki so tetovirani, a njihovega tatuja ne boste videli. Žal ima naša družba še vedno zadržke do tega. Sicer vedno manj, a še vedno,« meni Benedettijeva, ki je ves čas službenih obveznosti poslikavo na zapestju poleti uspešno zakrivala z zapestnico.

O novi, še četrti tetovaži še ne razmišlja. »Ne, ne, zaenkrat je to to,« je odločena.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas