Kralj seksa spravlja gledalce v dobro voljo

Iztok Gartner poskuša gledalce TV3 v času, ko smo vsi doma, predvsem razvedriti. Z njimi se pogovarja po telefonu, pokliče pa tudi kakšnega znanega Slovenca.
Fotografija: Na TV3 vsak dan ob 16.45 klepeta z gledalkami in gledalci.
Odpri galerijo
Na TV3 vsak dan ob 16.45 klepeta z gledalkami in gledalci.

»Vse kaže, da koronamanije še ne bo tako hitro konec, kot smo upali. Ljudem pa se v samoizolaciji porajajo zelo različne ideje, kako sebi in drugim krajšati čas. In zdaj, ko so na vseh televizijah morali omejiti tudi lastno produkcijo oddaj, v katerih smo gostili različne goste, se je tudi meni porodila ideja, da pripravim eno novo, s katero lahko z gledalci ostanem v stiku. No, moja oddaja Gartnerjev bordel bo ta petek na sporedu zadnjič. To bo še tista, ki je bila posneta pred razglasitvijo epidemije. Sicer to ne pomeni, da je ne bo več, ampak nekaj časa, dokler vseh teh prepovedi ne bo konec, bo pač v mirovanju,« pravi Iztok Gartner, prav zaradi omenjene oddaje na TV3 bolj znan kot kralj seksa.

Oddaja Gartnerjev bordel se je začasno umaknila pogovorni oddaji Dobra volja z Iztokom.
Oddaja Gartnerjev bordel se je začasno umaknila pogovorni oddaji Dobra volja z Iztokom.

No, zdaj pa bo nekaj časa kar kralj dobre volje, saj so se na televiziji odločili, da mu vsak dan ob 16.45 odmerijo termin za povsem novo oddajo, ki so jo poimenovali Dobra volja z Iztokom in poteka v živo, z njegovega domačega kavča. Prva je že bila na sporedu v ponedeljek, odziv pa je bil odličen. »Zdaj, ko smo vsi doma, je zelo nevarno, da ljudi zajame prevelika panika ali depresija, k čemur so Slovenci in Slovenke na splošno zelo nagnjeni. Zato je prav, da jih poskušam tudi jaz razvedriti in spraviti v dobro voljo,« pravi Iztok.

Seveda se zaveda, da se v pogovoru z gledalci, ki ga lahko pokličejo v oddajo, ne bo mogoče povsem izogniti besedi koronavirus in temu, zaradi česar smo vsi prikovani na fotelje in domače kavče, ampak njegov namen je, da se z ljudmi pogovarja tudi o tistih stvareh, ki nas spravljajo v dobro voljo. Tu in tam pa bo poklical kakšnega znanega Slovenca ali Slovenko in z njim poklepetal o tem in onem ter ga povprašal, s čim si v teh dneh krajša čas. Glede na to, da ga poznamo, pa ne dvomimo, da bodo oddaje res zabavne.

Iztoku med oddajo z domačega kavča družbo dela njegov črni pomeranec Pu, ki je takoj osvojil srca gledalcev. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Iztoku med oddajo z domačega kavča družbo dela njegov črni pomeranec Pu, ki je takoj osvojil srca gledalcev. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV

»Moj namen je, da ponudimo gledalcem, ki seveda vsak dan poslušajo predvsem novice o številu novookuženih in vse slabši gospodarski sliki, za katero je kriva epidemija, ponudim zabavno, rahlo odštekano in interaktivno oddajo, gledalci in gledalke pa lahko pošiljajo tudi svoje videoposnetke, iz katerih lahko vidimo, kaj počnejo v teh dneh in s čim ali s kom si krajšajo čas,« še pravi Gartner. Ker oddaja poteka v živo, z njegovega kavča, pa mu družbo dela njegov črni pomeranec Pu, ki je številne gledalce in gledalke takoj očaral. In tako mu je neka gledalka, ki ima tudi sama doma lepo belo psičko, predlagala, naj takrat, ko bo karantene konec, pripelje Puja, da poskrbita za njun podmladek. No, Iztok nad idejo, da bi postal »dedek«, sicer ni bil preveč navdušen, a se je strinjal, da se bo Pu o tem odločil kar sam.


»Menim, da bomo edino z dobro voljo premagali virus oziroma tretjo svetovno vojno, kot nekateri imenujejo to apokalipso. In ja, naj zmagata pozitiva in dobra volja,« pravi Iztok Gartner. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije