ODPOVEDI

Daniela preganja preteklost

V Sloveniji živečemu Danielu Popoviću odpovedujejo koncerte. Zadnji primer iz zagrebškega kluba Močvara/Močvirje.
Fotografija: Daniel Popović FOTO: DEJAN JAVORNIK
Odpri galerijo
Daniel Popović FOTO: DEJAN JAVORNIK

V Sloveniji živeči hrvaško-črnogorski pevec Daniel Popović, ki se je v 80. letih proslavil z znamenito uspešnico Džuli – na Evroviziji leta 1983 je z njo dosegel za Jugoslavijo rekordno 4. mesto, nato pa album prodal v več kot polmilijonski nakladi –, nima in nima sreče. Štirikrat poročeni estradnik je vnovič ogorčen, še en v nizu koncertov – tokrat v zagrebškem klubu Močvara (Močvirje) – je bil namreč odpovedan. Vzrok? Kot se je izvedelo, se je zgodilo, potem ko so prireditelji izvedeli za »pevčeve problematične izjave in nedopustno obnašanje v preteklosti, povezano z družinskim nasiljem oz. nasiljem zoper nekdanjo ženo«.

»Saj ni prvič. To je že tridesetič,« je medijem zaupal hrvaško-črnogorsko-slovenski pevec. Odzivi na napoved koncerta Daniela Popovića v zagrebškem klubu so se začeli vrstiti takoj po objavi na facebooku. Vrstiti so se začele objave medijskih prispevkov iz preteklosti, ko je bil Popović obsojan kot »problematičen« prav zaradi obtožb, povezanih z družinskim nasiljem. »Ne, nisem nasilen, je pa res, da se je kdaj pa kdaj kaka klofuta res zgodila,« je le eden od tekstov, objavljen na družabnem omrežju, ki so bili (tudi) vzrok za odpoved zagrebškega koncerta.

»Kako naj plačujem preživnino?«

Pevec je po odpovedi medijem dejal, da se vsakič, ko se dogovori za kak nastop (tako kot zdaj), od nekod pojavi njegova nekdanja žena in začne prirediteljem ponavljati, kakšen nasilnež da je. »Uničen sem. Na tak način ne morem zaslužiti ničesar, kariera je uničena. Obtožuje me, da ne plačujem preživnine. Vendar, le kako naj jo plačujem, če mi odpovedujejo koncerte? Kako naj zaslužim, če ne pojem?« se je zaupal zagrebškim novinarjem, ki so izbrskali tudi podatek, da je bil to prvi koncert na Hrvaškem, odpovedan zaradi očitkov, da je nastopajoči – nasilnež.
Številni pa še niso pozabili, da je bilo Popovićevo ime mogoče zaslediti tudi med tekmovalci resničnostnega šova Kmetija. »S tem sem želel znova priti do prepoznavnosti, saj so me ljudje pozabili. Prvič sem se udeležil Kmetije, saj sem želel spoznati slovensko kulturo. Razumel sem dialoge, vendar sem dogajanje raje opazoval s strani. To je bila lepa priložnost zame,« je dejal v enem od pogovorov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije