ODLETEL V DUBAJ

Harmonikar po borbi za življenje: Življenjska izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil

Objavljeno 08. november 2018 20.45 | Posodobljeno 08. november 2018 20.58 | Piše: Mojca Marot

Harmonikar Robert Goličnik skoraj vse poletje preležal v celjski bolnišnici. Slovenskega zdravstva pa po svoji borbi za življenje kar ne more prehvaliti.

Robert Goličnik je skoraj vse letošnje poletje preživel v celjski bolnišnici. FOTO: Facebook
Znani harmonikar in učitelj harmonike Robert Goličnik si bo letošnje poletje zapomnil za vse življenje. Kako tudi ne, ko pa je v začetku julija, ker visoka vročina niti po dveh dneh ni pojenjala, pristal na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja celjske bolnišnice. Domov pa odšel šele po natanko 44 dneh.

Dobil je sepso, zato je bilo njegovo življenje ogroženo.

»Moram reči, da je bil zame to velik šok, pravzaprav življenjska izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabil. V bolnišnici sem pristal, potem ko so laboratorijske slike razkrile močno vnetje, krvni testi in rentgen pa resno obolenje. Ko mi je zdravnica dr. Maja Drolc rekla, da sem resno bolan in da me bodo hospitalizirali, je bilo zame to zelo stresno, saj sem vedel, da imamo čez dva dni z mojo skupino Šepet naročeno igranje na veselici. Vendar nisem imel nobene izbire, kot strela z jasnega sem pristal v bolniški postelji. A sem že ob sprejemu naletel na neverjetno srčne sestre in njihove moške kolege. Šele naslednji dan mi je zdravnik povedal, da bo moje zdravljenje dolgotrajno in bom poletje preživel pri njih. Ker sem zabavljač in težko pri miru, je bil to zame res velik šok in ja, tudi solze so me oblile. Šest tednov sem bil pri njih in zame so skrbeli kot za družinskega člana, za kar sem jim res hvaležen,« nam Robert pripoveduje o svoji grenki preizkušnji.

image
Robert in Irena Goličnik sta si privoščila nekajdnevni oddih v Dubaju. FOTO: FACEBOOK

Kot nam je še zaupal, je šlo pri njem za okužbo krvi, sepso po domače, zato je bilo njegovo življenje ogroženo. In kako jo je staknil? »Ne vem, povsem mogoče je, da tudi zaradi žulja na nogi,« nam je razkril Robert, ki pa je, medtem ko je ležal v bolnišnici, zelo dobro spoznal naše zdravstvo. In ga ne more prehvaliti, predvsem po zaslugi odličnih zdravnikov in srčnih sester. »Ko smo zdravi, jih pogosto kritiziramo, pogosto tudi po krivici, a ko zbolimo, brez njih ne moremo,« pravi Robert. Ker je muzikant, je zdaj spet aktiven in že igra v skupini Šepet, kjer igra tudi njegov sin Aljaž, poje pa simpatična Lara, njegova bodoča snaha. No, tako vsaj za zdaj kaže, da bo. Robert pa si je z ženo Ireno, ki ga je v bolnišnici obiskala čisto vsak dan, po tej grenki preizkušnji pred dnevi privoščil daljši oddih. In odletel v Dubaj, ki je oba očaral. »Lahko rečem, da je bila to nagrada zanjo in tudi zame, ker se zavedam, kako dragoceno je zdravje in še posebno življenje,« nam je še zaupal Robert.

image
Robert Goličnik s svojimi mladimi harmonikarji FOTO: FACEBOOK
Deli s prijatelji