PRAVICE ŽIVALI

VIDEO: Jahanje slonov je nesprejemljivo

Tina Gaber je obiskala tajski Koh Chang, ki mu pravijo otok slon. Zagovornica pravic živali je ogorčena nad ravnanjem z njimi.
Fotografija: Tina je raje raziskovala rajske plaže kot jahala slone. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Tina je raje raziskovala rajske plaže kot jahala slone. FOTO: OSEBNI ARHIV

Nekdanja misicic in registrirana lobistka Tina Gaber je velika bojevnica za pravice živali, ki rada potuje, a je potepanje po Tajskem nanjo naredilo velik vtis, še posebno se je je dotaknil otok Koh Chang, ki ima veliko vzdevkov – pravijo mu tudi otok slon in zadnji poceni otok.

Tina je raje raziskovala rajske plaže kot jahala slone. FOTO: OSEBNI ARHIV
Tina je raje raziskovala rajske plaže kot jahala slone. FOTO: OSEBNI ARHIV

»Plaže so sanjske, veliko je dolgih peščenih plaž, zato je otok več kot primeren za družine z malimi otroki. Seveda se na njem najde tudi marsikateri solo popotnik, hipijske duše in nešteto zaljubljenih parov. Sem se pa tokrat odločila spregovoriti o precej skrb vzbujajoči tematiki, ki pa je žal še vedno eden največjih virov zaslužka tajskega turizma, in sicer se me je še posebno dotaknil phajaan, po slovensko mu pravimo lomljenje duha,« se spominja Tina, ki je vtise delila z oboževalci in objavila video.

»Če ste dobrega srca, po ogledu posnetka nikoli več ne boste pomislili na jahanje slona, slikanje s tigrom, obisk cirkusa ali kakršnekoli procesije, ki bi morale biti že davno izkoreninjene,« pravi Tina in dodaja, da nikoli ni razumela zvezd velikega kova, ki imajo moč spreminjati svet na bolje, a tega ne storijo.

Potovanje na Tajsko je nanjo naredilo velik vtis. FOTO: YOUTUBE
Potovanje na Tajsko je nanjo naredilo velik vtis. FOTO: YOUTUBE

»Zakaj mora Kim Kardashian, ki ji sledi in jo oponaša na milijone mladih duš po vsem svetu, biti vedno samo lepa. Zakaj obleče krzno? Kaj ne bi bila veliko večja faca, če bi rekla, da je krzno le nepotrebno maltretiranje živali. Njena priljubljenost res ne terja več davka, da se mora odeti v mrtvo žival,« je ogorčena Tina, da so dandanes ljudje lahko seksi, lepi in privlačni, premalo pa je poučnih vsebin in razvoja v pravo smer. »Vse je površinsko in brezvezno!«


Za konec še pravi, da je včasih pametno pozabiti na tradicijo in navade. »To so drugi časi, kot so jih preživljali naši starši. Razmišljajte s svojo glavo – ko vidite medveda, ki pleše v cirkusu, se vprašajte, ali je možno, da je to naredil za žlico medu. Res? Ne. Te ljube živali so pri urjenju deležne neznanskega mučenja, saj jih je le z udarci, kavlji, zabadanjem, elektrošoki možno pripraviti do zanje popolnoma nenaravnega početja. Žival skače po eni nogi, skozi ogenj, izključno ker se boji kazni,« je nad mučenjem živali zgrožena lepotica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije