MISS SLOVENIJE

Večerne obleke so si izdelale iz odpadkov

Znanih 16 finalistk izbora za miss Slovenije. Veliki finale bo septembra v Črnomlju.
Fotografija: Kot vselej so se dekleta tudi v polfinalu predstavile trikrat.
Odpri galerijo
Kot vselej so se dekleta tudi v polfinalu predstavile trikrat.

PORTOROŽ – Sobota je bila v portoroški marini v znamenju lepote: prav tam je namreč potekala polfinalna prireditev Miss Slovenije 2019, ki jo je povezovala nekdanja misica Maja Zupan. Šestindvajset deklet je upalo na uvrstitev v finale, uspelo je šestnajstim.
Kot vselej so se dekleta tudi v polfinalu predstavile trikrat.
Kot vselej so se dekleta tudi v polfinalu predstavile trikrat.

A lepo po vrsti. Izbor miss Slovenije za miss sveta je v rokah Jelke Verk, projekt z geslom podprimo slovensko, podprimo Slovenijo Slovence nagovarja k enotnosti, povezovanju, podpiranju domačega ter lokalnega. Odkar je v rokah Verkove, se izbor torej ne vrti le okoli lepote, prek številnih aktivnosti se kandidatke za laskavi naziv najlepše v Sloveniji razvijajo in izobražujejo.

V Tosami, ki je pokrovitelj izbora, so se letošnje polfinalistke izobraževale o intimni negi, znanje s področja ličenja jim je predala uradna vizažistka projekta Mateja Kavčnik, o negi kože so jih učili v podjetju Essentiq, o tem, kako ustvariti in uresničiti svoje poslovne vizije, pa jih je podučil dr. Jure Knez, solastnik podjetja Dewesoft. Kandidatke so sodelovale tudi pri natečaju Naj pirhi Slovenskih novic: predstavile so svoje pirhe, ki so jih poslikale z značilnostmi kraja, iz katerega prihajajo, in tako slovensko kulturno dediščino približale mlajšim generacijam.
Polfinalistke so nosile lastne kreacije.
Polfinalistke so nosile lastne kreacije.

Obiskale so tudi Center za usposabljanje, delo in varstvo Radovljica in Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana. Letošnja novost je akcija Spoznavajmo Slovenijo z miss Slovenije in Slovenskimi železnicami, v sklopu katere so potovale z vlaki Slovenskih železnic in Slovencem predstavljale zapostavljene, a zanimive slovenske kraje. Zapišimo še, da so se v polfinalu predstavile v večernih oblekah, ki so si jih izdelale same iz odpadnega Tosaminega materiala.
Prireditev je povezovala nekdanja miss Slovenije Maja Zupan.
Prireditev je povezovala nekdanja miss Slovenije Maja Zupan.

In tu se kajpak ne neha, vse do velikega finala, ki bo letos v Črnomlju, je pred finalistkami še veliko aktivnosti: poučile se bodo o zdravi prehrani in prehranskih dopolnilih, pravilni ustni higieni, zeleni energiji in tudi digitalnem marketingu. Tradicionalno se bodo povzpele na najvišji slovenski vrh, naredile svojo slaščico, sodelovale bodo tudi na letošnjem Kongresu podjetnikov.


Zdaj pa je čas, da naštejemo letošnje finalistke. Šestčlanska strokovna komisija, članica je bila tudi aktualna miss Lara Kalanj, je izbrala šestnajsterico, ki bo konec septembra na najboljše upala v Beli krajini. To so Špela Šolaja iz Ribnice, Katja Beguš iz Škofje Loke, Lucija Lampret z Vira pri Domžalah, Tinkara Smolar iz Zgornje Polskave, Špela Alič iz Tržiča, Teja Jug iz Poljčan, Lana Mikec iz Novega mesta, Kaja Kopitar iz Ljubljane, Pia Hozjan iz Logatca, Leja Kovač iz Novega mesta, Anamarija Kastelic z Iga pri Ljubljani, Leja Plut iz Črnomlja, Lea Krulc iz Maribora, Emina Tatarevič iz Jevnice, Eva Kosi z Goričkega in Nuša Semec iz Novega mesta.


Kot rečeno, izbranke za letošnjo lepotno krono ne bodo počivale, še marsikaj jih čaka do konca septembra, ko bodo stopile na veliki oder in bo Lara Kalanj okronala naslednico. Novopečena misica se bo potem začela pripravljati na svetovni spektakel, ki bo letos 7. decembra na Tajskem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije