DELALA JE NA KMETIJI

Urška Bačovnik Janša razgalila del sebe

V nedeljskem intervjuju na televiziji Slovenija je razkrila velik del sebe.
Fotografija: Urška Bačovnik Janša v intervjuju na RTV Slovenija. FOTO: RTVS, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Urška Bačovnik Janša v intervjuju na RTV Slovenija. FOTO: RTVS, posnetek zaslona

Žena predsednika vlade Urška Bačovnik Janša, ki sicer opravlja zdravniški poklic, je v intervjuju za RTV Slovenija, razgalila del sebe. 

Povedala je, da je živela s starši in sestro na kmetiji in da je bilo njeno otroštvo brezskrbno ter da se ga rada spominja.  »Nihče me nikoli ni vprašal, ali je naloga narejena,« je dejala.

Povedala je tudi, da se je že od malega ves čas borila zase in za svoje cilje: »Bila sem uporniški otrok. Vse me je zanimalo, ubogala nisem nič. Znala sem se postaviti v družbi, zato sem imela kar precej konfliktov. Moja mami je morala večkrat v šolo in se prijokala domov. Ves čas se mi je zdelo, da se moram boriti.«
 
Povedala je, da so doma želeli, da študira agronomijo, ona je odšla študirat novinarstvo, a kmalu pobrala nahrbtnik in odšla domov. Vse dokler ni prejela pisma, da je sprejeta na študij medicine.

Na vprašanje, za kaj je porabila prvo plačo, ko je začela delati v zdravstvu, pa je odgovorila: »Za počitnice mojih staršev. Mi na kmetiji mojih staršev nikoli nismo mogli na dopust, na morje, zato sem jima takrat to plačala, jaz pa sem ostala na kmetiji.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije