Udeleženka šova v veselem pričakovanju, zibala bo že kmalu

Pevka, urednica in voditeljica Maja Oderlap bo kmalu prvič postala mamica. Z izbrancem Andrejem Grobelnikom sta tudi borca za tretjo razvojno os.
Fotografija: Naraščaj pričakuje julija.
Odpri galerijo
Naraščaj pričakuje julija.

Če se ne bi zgodil koronavirus, bi se Maja Oderlap ta čas pripravljala na vodenje vurberškega festivala, ki ga že nekaj let vodita s Klemnom Bunderlo. Ker pa je festival prestavljen na september, bo to verjetno prva prireditev, na katero se bo vrnila po veselem dogodku, ki jo čaka julija. »Za zdaj vsi upamo, da festival res bo in bo do takrat vse v redu. Midva z Bunderlo bova nanj vsekakor pripravljena,« v smehu pove Maja Oderlap, ki je tudi urednica TV Veseljak, kjer pa se delo tudi v času korone ni ustavilo.

Lani je sodelovala v šovu Znan obraz ima svoj glas, ki je nanjo naredil velik vtis. FOTO: POP TV
Lani je sodelovala v šovu Znan obraz ima svoj glas, ki je nanjo naredil velik vtis. FOTO: POP TV

»Celoten program smo seveda prilagodili in ga ustvarjali od doma – z domačih kavčev, zelenic, balkonov. Kar pa je bilo veliko zahtevnejše, kot če bi program tekel iz studia. Ampak sem zelo ponosna na celotno ekipo, da smo zmogli. Iskreno povedano, meni v času karantene ni bilo nikoli dolgčas. Kvečjemu nasprotno! Zelo sem hvaležna za to izkušnjo. Oba z Andrejem (Majin partner, op. a.) sva delala od doma in tako veliko časa preživela skupaj. Počela pa sem tudi stvari, ki jih morda, če se to ne bi zgodilo, ne bi, in v nekaterih res uživala. Ker sem sicer veliko na poti, na dogodkih in snemanjih, pa mi je bilo to, da sem morala biti doma, všeč. V trgovino sva šla z Andrejem vsakih 14 dni, saj tudi sicer nisem ravno nakupovalni frik, tako da mi to ni povzročalo posebnih težav,« nam zaupa Maja, ki smo jo spremljali tudi v zadnjem šovu Znan obraz ima svoj glas.

Ta bo za vedno ostal v njenih spominih na posebnem mestu. »Šlo je za izjemno zahteven projekt, druženja je bilo med tednom bolj malo, saj je bil vsak zaposlen s svojim likom, jaz pa še s številnimi drugimi obveznostmi. Seveda pa so bili objemi ob koncu tedna in na mnogi nastopih del nas, del srčnosti, veselja. Zdaj bo gotovo nekoliko drugače, kajti vsak bo poslej previdnejši. Pa tudi scena verjetno ne bo več ista. Ampak vsaka kriza je vedno tudi priložnost, da se ustvari kaj novega, drugačnega. Nisem človek, ki bi se pritoževal zaradi razmer. V življenju je veliko poti in včasih je pač treba stopiti na katero stransko, da prideš spet do velike ceste. Večkrat se prepustim toku in življenje me je že marsičesa naučilo. Zato nerada delam kaj s silo. Če ne vem, kako naprej, se ustavim in počakam, in vedno se vse postavi na svoje mesto. Skratka, vedno razmišljam pozitivno,« pravi sogovornica in doda, da bi se težko opredelila, ali so ji ljubši valčki ali polke. Kot pravi, z žanri ni obremenjena in ima rada dobro glasbo.

V oddaji Pri Črnem Petru
V oddaji Pri Črnem Petru

»Časi se spreminjajo, z njim tudi zvrsti, in polke in valčki so danes drugačni. Včasih nekateri že dišijo po popu, s čimer ni nič narobe. Saj so tudi ustvarjalci drugačni,« pravi Maja, ki najraje poje skladbe iz osemdesetih in devetdesetih let, rada pa ima tudi kaj bolj rockerskega. Predvsem prisega na slovensko. »Pesmi nikoli ne delamo s silo. Običajno me avtorji pokličejo in sami kaj predlagajo ali pa skupaj razpravljamo. In ne boste verjeli, včasih imam rada tudi tišino. Takrat si običajno polnim baterije. Ko sem sama s svojimi mislimi, pridejo na plan tudi kakšne nove ideje,« nam razkriva bodoča mamica, ki ima to srečo, da je tudi njen Andrej Grobelnik po duši glasbenik in rad zabrenka na kitaro. Seveda se z glasbo ne ukvarja profesionalno, je pa vesela, da mu je blizu.

S srčnim izbrancem Andrejem Grobelnikom se borita, da bi tudi Korošci končno dobili spodobno cesto. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
S srčnim izbrancem Andrejem Grobelnikom se borita, da bi tudi Korošci končno dobili spodobno cesto. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV

»Ker je ponosen Korošec, je pred časom posnel skladbo, ki jo je posvetil koroški zemlji. No, meni je v času korone popoldne zapel in zabrenkal Moja žena je podjetnik od dobrih starih Čudežnikov,« nam zaupa Maja. Ni pa skrivnost, da je njen Andrej tudi velik borec za tretjo razvojno os. Seveda pa projekt podpira tudi ona. »O tej cesti je bil govor že v mojih rosnih letih ali celo že prej. Zato sem res vesela, da se zadeve počasi premikajo v pozitivno smer. Cesta namreč danes ni luksuz, ampak nuja za odhod na delo, razvoj gospodarstva, ki prinaša delovna mesta, potrebe vseh bolnikov, ki se vsak dan vozijo na takšne in drugačne terapije ... Časi so se spremenili, potrebe pa tudi. In res je žalostno, da je za to treba toliko pregovarjanja in borbe, ko bi moralo biti samoumevno, da cesta mora biti,« je odločna Maja, ki se nove vloge, ki jo čaka, izjemno veseli. »Moj Andrej je čas korone izkoristil za to, da je restavriral posteljico, v kateri sva spali že jaz in moja sestra. Sam je izdelal tudi previjalno mizo. Nekaj stvari si bova še izposodila, nekaj sva naročila po spletu. Vsega pa niti nimava in nočem, da bi s čim pretiravala,« pravi Maja, ki je prepričana, da otrok potrebuje predvsem ljubezen in občutek, da je sprejet in ljubljen, vse drugo je manj pomembno.


In kdo jo bo nadomeščal na TV Veseljak? »Obveznosti, ki jih imam kot urednica, je res veliko. Televizija pač potrebuje celega človeka, in štrikanje ne pride v poštev. Moj namestnik bo Domen Hren, že dolga leta televizijec, sodelujeva že vrsto let. Zato sem pomirjena in vem, da bo vse teklo, kot mora,« sklene pogovor veseljakinja Maja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije