SPLETNI VPLIVNEŽI

To so največji slovenski spletni vplivneži, prvo mesto je popolno presenečenje

Kaj mislite, kdo ima največ sledilcev?
Fotografija: To so najvplivnejši profili na instagramu v Sloveniji. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
To so najvplivnejši profili na instagramu v Sloveniji. FOTO: Pixabay

Mnogi živijo svoje življenje kar na spletu in pogosto s svojimi objavami tudi močno vplivajo na marsikoga, ki spremlja dogajanje na spletu. Tem spletnim vplivnežem pravimo influencerji. Kdo sploh to je in ali je pomembno, koliko sledilcev ima, ali je pomembnejša vsebina, ki jo objavlja? Objavljamo seznam tistih, ki so zasedli najvišja mesta po številkah in dosegu na instagramu.

Od 20. do 10. mesta se na seznamu pojavljajo znani vplivneži, med njimi plesalka Ana Klašnja, pevka Lea Sirk, kuharja Teja Perjet in Jani Jugovic, pevka Špela Grošelj, Ines Erbus, fitnes trenerka Patricia Pangeršič, raper Challe Salle. Gre za profile, ki imajo 65–85 tisoč sledilcev.




8. mesto je zasedel profil vrhunske slovenske smučarke Ilke Štuhec.


7. mesto je pripadlo pevki Nini Pušlar, ki se ponaša z nekaj več kot 95 tisoč sledilci.


6. mesto je zasedel profil Radia 1, ki ima več kot 98 tisoč sledilcev.

5. mesto je pripadlo lepotni vlogerki Lei Filipović, ki deluje pod imenom Lepa afna. Pred kratkim je presegla magično mejo 100 tisoč sledilcev.


4. mesto zaseda uradni profil IgSlovenia, kjer se je nabralo že prek 100 tisoč sledilcev. 


3. mesto je zasedel športnik Peter Prevc.


2. mesto pripada vrhunskemu kolesarju in nekdanjemu skakalcu Primožu Rogliču, ki se že približuje številki 200 tisoč sledilcev.


1. mesto pa je presenetljivo osvojil Beno Kobra, ki ima več kot 350 tisoč sledilcev. Gre za štajerskega vplivneža, ki objavlja različne fotografije, njegovo število sledilcev pa je impresivno.


Gre za vplivneže oziroma profile, ki delujejo predvsem na področju Slovenije, zato se številna slovenska imena z milijoni uporabnikov ne pojavijo na tem seznamu. Omenimo samo nekatera slovenska imena, ki so nadvse uspešna na svetovnem spletu. Eden najbolj prepoznavnih je zagotovo slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki ima na instagramu 4,8 milijona sledilcev. Druga je Melania Trump, ki se lahko pohvali s 4,6 milijona sledilcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije