DOBRODELNI KONCERT

Slovenija ima srce: v spomin na Viljema Julijana zbrali več kot 30 tisočakov

Prvo pokoncertno donacijo bodo že ta teden podarili fantku Ladislavu, ki so mu pri sedmih letih diagnosticirali duchennovo mišično distrofijo.
Fotografija: Viljem Julijan z očetom Gregorjem. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Viljem Julijan z očetom Gregorjem. FOTO: osebni arhiv

Na petkovem koncertu, ki ga je v ljubljanskih Križankah pripravilo Društvo Viljem Julijan, so za otroke z redkimi boleznimi zbrali več kot 30.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo v celoti namenjena otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam.



Prva donacija fantku Ladislavu

Sredstva, ki so jih zbrali s prodajo vstopnic in z ostalimi donacijami, bodo prek Sklada Viljem Julijan v celoti donirali otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, ki se poleg težkega zdravstvenega položaja zaradi visokih stroškov zdravljenja, nege, oskrbe in življenja, ki jih s sabo prinašajo redke bolezni, pogosto srečujejo tudi z materialno stisko.

Prvo pokoncertno donacijo bodo že ta teden podarili fantku Ladislavu, ki so mu pri sedmih letih diagnosticirali duchennovo mišično distrofijo.

Gregor in Nina, ustanovitelja sklada, se bosta ta teden osebno srečala z družino in jim predala donacijo, hkrati pa bosta prisluhnila stiski staršev, so sporočili.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije