Rebeka Dremelj: Ne znamo se več ozreti okrog sebe

S pesmijo Zdravo, sreča ljudem predaja pomembno sporočilo.
Fotografija: Iz vsake še tako negativne stvari poskuša potegniti vsaj kanček dobrega. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Iz vsake še tako negativne stvari poskuša potegniti vsaj kanček dobrega. FOTO: OSEBNI ARHIV

»Sreča je, ko sebe poznaš … in ko sebe rad imaš,« je le del refrena nove skladbe, ki jo je v svet pred kratkim poslala Rebeka Dremelj. »Lanska pesem Še verjamem se je zelo dotaknila ljudi. Zahvaljevali so se mi za pesem, mnogo društev jo je vzelo za svojo kot svojo himno in pri tem sem se zelo dobro počutila. Všeč mi je, če v ljudeh spodbudim dobro, in pri tem lahko pomagam. Tudi sebi. Po izidu skladbe sem se naučila določene stvari izpustiti iz rok,« je povedala pevka, ki si želi z novo skladbo nadaljevati v enakem pozitivnem vzdušju.

Sporočilo pesmi je večplastno, a hkrati enostavno, je zrcalna slika naših življenj. Preobremenjenost s službami in dosegljivost vedno in povsod zaradi sodobne tehnologije nam v vsakdanjiku dolgoročno ne delata nobene usluge. »Le še dodatno pospešita že tako hiter tempo življenja. Zaradi tega se ne znamo ozreti okoli sebe in videti stvari, ki so tukaj in zdaj in nas res osrečujejo. Poglejmo v sonce, veselimo se,« je še povedala Rebeka, ki je nastajanje pesmi zaupala vrhunskima glasbenikoma, avtorjema mnogo uspešnic.


Besedilo je po Rebekinih željah napisal Rok Lunaček, ki se ob Krešimirju Tomacu podpisuje kot soavtor glasbe. Ustvarjanje videospota je bilo najdaljše Rebekino do zdaj, saj so ga snemali kar štiri dni. Vsestranska umetnica je sama napisala scenarij. »Videospot mlado mamico, obremenjeno z domom, vzgojo otrok, prikaže v nenehnem stresu, vse do njenega zavedenja, kaj v življenju največ pomeni. Ko ugotoviš, da so morebitni sprožilci stresa tvoji največji plusi, je to neprecenljivo. Srečni smo lahko vsi, da imamo družino, ljudi, ki jih imamo radi, streho nad glavo, vsak dan hrano na mizi, in tako pri tem ni pomemben prah na polici, povrela juha. Ko to dojameš, si srečen, in prav to si želim povedati z novim glasbenim projektom,« še pravi Rebeka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije