NA SODIŠČU

Razkrivamo: zaradi tega Marko Potrč lahko konča celo v zaporu

Za dejanje, ki ga je obdolžen, je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.
Fotografija: Marko Potrč. FOTO: Planet TV
Odpri galerijo
Marko Potrč. FOTO: Planet TV

MARIBOR – Na mariborskem okrajnem sodišču bo danes potekal narok v kazenski zadevi, v kateri bosta pred sodnico morala stopiti brata Aleš in Marko Potrč. Pred dnevi smo že pisali, da naj bi šlo za domnevno nasilje nad žensko, kaj vse se je dogajalo, pa bo na poti do razsodbe poskušala izvedeti sodnica Tanja Husar.

Na tamkajšnjem sodišču smo preverili, kaj jima očitajo. »V zvezi z vašim novinarskim vprašanjem vam sporočamo, da je za sredo, 13. 2. 2019, ob 9. uri razpisana glavna obravnava zoper obdolžena, pri čemer se v skladu z obtožnim predlogom Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru z dne 19. 2. 2018 vsakemu od obdolžencev očita storitev kaznivega dejanja grožnje po drugem, v zvezi s prvim odstavkom 135. člena KZ-1.«



V tem členu je zapisano:

Grožnja

135. člen

(1) Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti, ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka proti dvema ali več osebam ali z grdim ravnanjem ali z orožjem, nevarnim orodjem, drugim sredstvom ali na tak način, da se lahko telo hudo poškoduje ali zdravje hudo okvari, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije