ROK PEČEČNIK

Kam je izginil sin Joca Pečečnika?

Ko je pred leti predstavljal album, so mu napovedovali lepo glasbeno kariero. "On ve o tej naši muziki neverjetno veliko, jo obvlada, študira, proučuje," je rekel legendarni Jure Robežnik.
Fotografija: Od predstavitve albuma Pečečnika mlajšega je minilo devet let. FOTO: SANDI FIŠER
Odpri galerijo
Od predstavitve albuma Pečečnika mlajšega je minilo devet let. FOTO: SANDI FIŠER

Kam je izginil Rok Pečečnik, sin slovenskega gospodarskega mogotca Joca Pečečnika? Kje se skriva? Vsaj na glasbenem prizorišču ga ni!
Spomnimo. Pisalo se je leto 2011. Takrat je bil Rok Pečečnik, ki si je nadel umetniško ime Tristan, star 19 let, danes pa je 28. Izdal je prvenec z naslovom Večer za dva in ga predstavil najbližjim in slovenski eliti v Klubu Cankarjevega doma.


»Mislim, da lahko brez težav zatrdim, da to ni moj projekt. To je Rokov projekt, jaz sem malce pomagal pri organizaciji: nakupil kakšno vrtnico, rezerviral kakšno dvorano. Malo ga pa tudi usmerjam in poskušam pomagati,« je dejal njegov oče Joc.
Ata Joc Pečečnik FOTO: LEON VIDIC
Ata Joc Pečečnik FOTO: LEON VIDIC

In je izginil. Kot se je šušljalo po labirintih, naj bi ata nato sina postavil za direktorja kazinoja Kongo v Grosuplju, vmes pa je tu in tam kaj malega zapel. Denimo s hrvaško Terezo Kesovija. Je pa tudi res, da sta Roku pri glasbenem udejstvovanju pomagala znana slovenska skladatelja Mojmir Sepe in Jure Robežnik, ki sta se leta 2011 lotila aranžmajev.


Mimogrede: album priredb nekaterih največjih slovenskih uspešnic je Pečečnik ob pomoči svoje ekipe posnel v dobrega pol leta, kar je rekordno za slovensko sceno, kjer skupine ali avtorji pacajo izdelke po nekaj let. »Prepričala me je neverjetna poučenost tega zelo mladega fanta. Najprej ga niti ne vzameš tako zares. Nato pa vidiš, da ve o tej naši muziki neverjetno veliko, da jo obvlada, študira, proučuje ... In seveda to človeku, kot sem jaz, godi. Da pride mlad fant, ki pozna mojo glasbo in glasbo mojih kolegov tako dobro in jo želi interpretirati. To redko doživimo,« je pojasnil Robežnik. Sepe pa je dodal: »On je navdušenec za glasbo. On je navdušenec za slovensko glasbo. In takoj smo se ujeli.«


Album pesmi Slovenske popevke v novih preoblekah je novinarka Miša Čermak v spremni besedi poimenovala Tristanova glasbena pravljica. No, zdaj ga ni več nikjer. Ali se pa hudimano dobro skriva. Vsaj na sceni, če je že bil tako dober. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije