VISOKE ŠTEVILKE

FOTO: To so slovenski vplivneži z največ sledilci

Od prve dame ZDA do starlete.
Fotografija: FOTO: Instagram
Odpri galerijo
FOTO: Instagram

Pod drobnogled smo vzeli slovenske spletne vplivneže na instagramu. Nekatere številke gredo visoko v nebo in ne boste verjeli, kdo vse se najde med najvplivnejšimi. Politiki, športniki, blogerji in glasbeniki. To so znani Slovenci, ki imajo tudi več milijonov spletnih oboževalcev.

Prva dama z veliko prednostjo

Visoko se je uvrstila prva dama Združenih držav Amerike Melania Trump, ki sega po milijonih. Njen profil je všečkalo več kot 3,2 milijona ljudi. Na svojem profilu deli predvsem fotografije s protokolarnih obiskov in potovanj.

Za primerjavo, slovenski politik z visokim številom sledilcev je zagotovo predsednik države Borut Pahor. Skoraj 100 tisoč ljudi sledi njegovemu profilu, kjer lahko najdemo paleto objav. Od tistih najbolj uradnih do tistih, kjer Pahor odvrže vse tančice in je človek kot vsi njegovi sledilci. 

Športni milijonarji

Med športniki so sledilci zelo naklonjeni slovenskemu zlatemu dečku Luki Dončiću. Njegov instagram profil strmo raste, sledi mu že 2,7 milijona ljudi. Njegove objave so po večini povezane s košarko, vmes pa se najde tudi kakšna ljubka z njegovo Anamario Goltes. Njegov reprezentančni kolega Goran Dragić ima 325 tisoč sledilcev.

Nogometaš Jan Oblak, ki trenutno brani vrata evropskega kluba Atletico iz Madrida, je zelo popularen tudi med spletnimi uporabniki. Kar milijon sledilcev ima njegov instagram profil, objave pa so največkrat z nogometnih zelenic.

Slovenska smučarka Tina Maze, ki uživa v družinskem življenju, se lahko pohvali s 178 tisoč sledilci. Mazejeva deli različne življenjske utrinke. Pred časom je svoje oboževalce razveselila celo z družinsko fotografijo in požela val navdušenja. V primerjavi s Tino Maze ima precej manj sledilcev še ena uspešna smučarka Ilka Štuhec, ki ima skoraj 90 tisoč spletnih oboževalcev.

Pevke prehitele pevce

Preleteli smo še slovensko glasbeno sceno in pobrskali med najbolj oboževanimi pevci oziroma pevkami. Visoko s svojimi sledilci kotira pevka Senidah, nekdanja članica skupine Muff. Kar 261 tisoč spletnih oboževalcev spremlja njene objave.

Nika Zorjan je še ena tistih, ki se lahko pohvalijo z visokim številom sledilcev. Njene objave si dnevno ogleda kar 85 tisoč sledilcev. Približuje se ji še ena pevka in voditeljica Špela Grošelj, ki ima dobrih 67 tisoč spletnih oboževalcev. 

Med oboževanimi profili so z okoli 50 tisoč sledilci profil Tanje Žagar, Gaje Prestor in Ines Erbus.

Slovenski pevec, ki deluje bolj na Hrvaškem, Luka Basi se lahko pohvali s 44 tisoč sledilci in je eden izmed najbolj oboževanih moških izvajalcev. Prehitel ga je le Challe Salle, ki ima na spletu dobrih 75 tisoč sledilcev. Njegove objave so zelo različne, od tistih z dopusta do tistih z nastopov.

Vlogerji, blogerji in lepotičke

Konkurenca na slovenski blogerski sceni je kar velika. Najbolje se je na naši neuradni lestvici uvrstila manekenka Maja Malnar, ki se lahko pohvali s 684 tisoč sledilci in je absolutna zmagovalka v tej kategoriji. Njen profil je poln krasnih fotografij s potovanj in modnih objav z različnih modnih prestolnic. Skoraj 100 tisoč sledilcev pa ima nekdanja pevka in misica Sanja Grohar, ki živi v Londonu.

Še en spletni vplivnež je prišel na lestvico oboževanih spletnih uporabnikov. Gre za nekdanjega tekmovalca šova Gostilna išče šefa Janija Jugovica, ki že nekaj let uspešno krmari v poslovnih vodah, povezanih z družabnimi omrežji. S partnerico in z bodočo ženo Tejo Perjet imata skupaj več kot 133 tisoč sledilcev, vsak dobrih 60 tisoč. Njune objave so povezane predvsem z družino in njihovimi dogodivščinami.

Če smo pri spletnih vplivnežih, pa ne smemo pozabiti na najbolj afnasto vplivnico. Gre za Leo Filipović, ki sliši na ime Lepa afna. Skoraj 80 tisoč sledilcev ima njen profil, kjer deli različne utrinke iz vsakdanjega življenja, lepotne objave in objave s potovanj. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije