Član Čukov nabira kondicijo

Najmlajši čuk Miha Novak je sprejel novoletno zaobljubo. V naravi si želi preživeti čim več časa, mika ga mrzlo morje.
Fotografija: Se bo končno opogumil? FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Se bo končno opogumil? FOTO: OSEBNI ARHIV

Medtem ko je bila večina v januarskih dneh doma ali na smučanju, je bil Miha Novak iz skupine Čuki povsem drugje. Na morju, kjer v tem času ni ravno kopalne gneče, pa tudi nevarnosti, da te opeče sonce, ne. Novo leto je bilo za Čuke delovno, saj so igrali v Kočevju, dan zatem pa v Vodicah na Hrvaškem.

»Pravi žur glede temperatur. Z minus šest na plus petnajst. Na plaži sem se zato skoraj sončil in pomislil na kakšen skok v morje,« pravi Miha. Kljub ideji ga je na koncu povsem minilo do vsakršnega čofotanja in pohajkovanja po plaži v kopalkah, čeprav se mu zamisel ne zdi tako slaba. Resno namreč premišljuje o tem, da bi se nekega dne po zgledu drznih januarskih vsakoletnih tradicionalnih kopalcev v Portorožu tudi sam vendarle odločil zakorakati v morje in vsaj na kratko zaplavati.

Večino že ob ideji o sončenju sredi januarja zmrazi, udejanjiti skok v morje in zaplavati v njem pa je še toliko težje. In bolj mrzlo. A Miha je precej odločen, da bo izpeljal omenjeni podvig. Ali še v letošnjem januarju, ostaja veliko vprašanje, bo imel pa priložnost tudi februarja. Morda bo kakšen dan do konca meseca nepričakovano topel, da mu ne bo treba zbrati prav veliko poguma. Kdo ve, ali se mu bo pri morebitni uresničitvi izziva pridružil še kdo od čukov.

Jože, denimo, se je lani ojunačil in na kratko zaplaval v enem od mrzlih severnoevropskih jezer. Se bo postavil po robu tudi izzivu zimske slovenske obale in se solidarno pridružil kolegu iz skupine? Ker sta poleg poguma potrebni še dobra telesna pripravljenost in odpornost, Miha moči nabira na domačih hribih, teče in telovadi, da bi premagal mrzlo morje. Njegova novoletna zaobljuba je namreč tudi ta, da bo čim več časa preživel v naravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije