Britanski princ ni več v samoizolaciji

Princ Charles je bil sedem dni izoliran na Škotskem. 
Fotografija: Kraljico so umaknili, princ Charles pa je bil v samoizolaciji na Škotskem. FOTO: Ranald Mackechnie Via Reuters
Odpri galerijo
Kraljico so umaknili, princ Charles pa je bil v samoizolaciji na Škotskem. FOTO: Ranald Mackechnie Via Reuters

Britanski princ Charles (71) je po okužbi z novim koronavirusom po posvetu s svojim zdravnikom danes končal samoizolacijo. Iz njegove rezidence so sporočili, da je bil sedem dni v samoizolaciji v svojem domu na Škotskem ter da se zdaj dobro počuti in sledi navodilom vlade.

V skladu s smernicami britanske vlade morajo vsi, ki imajo simptome okužbe z novim koronavirusom, v samoizolacijo za sedem dni, tisti, ki živijo z njimi v skupnem gospodinjstvu, pa za dva tedna.

Princ Charles se je za samoizolacijo odločil, potem ko je imel blage simptome, testi pa so pokazali, da je okužen. Z njim je tudi njegova soproga Camilla, ki ni okužena. Kje se je prestolonaslednik okužil z virusom, je težko določiti, saj je imel v tednih pred testiranjem številne obveznosti in srečanja

Koronavirusna bolezen 19 ogroža predvsem starejše in tiste z zdravstvenimi težavami. Da bi pred virusom zaščitili kraljico Elizabeto II. (93), se je sredi marca preselila v rezidenco v Windsorju, kjer se ji je pridružil soprog, 98-letni princ Philip. Charles je bil sicer nazadnje v stiku z materjo 12. marca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije