BRALCI POROČEVALCI

Prevarant preži na Slovence: ko ga je zavrnila, se ni več oglašal

Bralka je upala, da gre vendarle za pošteno delo, a se je izkazalo, da je bil na delu zgolj prevarant.
Fotografija: Najprej je ponujal delo, nato bajni zaslužek na hitro, na koncu pa je poniknil (simbolična fotografija). FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Najprej je ponujal delo, nato bajni zaslužek na hitro, na koncu pa je poniknil (simbolična fotografija). FOTO: Matej Družnik

Številni nepridipravi na vsakem koraku prežijo na tiste, ki želijo v želji po boljšem življenju zaslužiti kakšen dodaten evro. Da je splet idealen za take, je na lastni koži izkusila naša bralka, ki se je prijavila na oglas, ki kroži po faceboku, svojo izkušnjo pa želi deliti z ostalimi, da ne bi tudi oni nasedli.
 
Bralka (njeno ime je znano uredništvu) pravi, da ima slabo plačo in študenta, zato je na facebooku zasledila oglas za delo na domu. Javila se je na oglas, ponudnik, ki naj bi bil iz Zasavja, pa je razložil, da delo vključuje sestavljanje otroških igrač. Pristala je, da ji dele pripelje na dom, še pred tem pa je ponudnik (tudi njegovo ime – če je pravo – je znano uredništvu) hotel, da mu bralka pošlje kopijo osebne izkaznice, domnevno zaradi pogodbe, ki naj bi jo sklenila. Čeprav se ji je vse skupaj zdelo malce sumljivo, je v upanju, da gre res za pošteno delo, pristala. Nekaj dni je čakala, da bi ponudnik prišel in ji prinesel dele za sestavljanje, a ga ni bilo od nikoder. Bralka je stopila v stik z njim. Kdaj se bo oglasil, ni znal povedati, ji je pa hitro ponudil priložnost bajnega zaslužka v samo eni uri. Če vloži 100 evrov, bi jih lahko zaslužila 4.200. Šlo naj bi za športne stave, ponudnik se je celo pohvalil, da imajo podkupljene tekme in je dobiček tako zagotovljen.

Mož je takoj rekel, da gre za nateg

Ker je bilo predobro, da bi bilo lahko res, ga je bralka zavrnila, nato pa se ji je nehal oglašati, prav tako je izginil oglas. Bralka domneva da zato, ker je domnevnemu ponudniku dela napisala, da nekdo preverja njegovo pisanje.
 
»Ne bi rada, da koga prinese okoli, ker bo spet odprl nov profil in delal isto. Moj mož je takoj rekel, da je to nateg, a vseeno nisem verjela, zdaj pa sem se odločila, da vam sporočim,« je povedala bralka in dodala, da pod imenom, s katerim se je predstavil ponudnik dela, na facebooku obstajata dva profila, njegov – ki je zdaj ukinjen – pa je bil tretji.

Vsak evro bi prav prišel 

Bralka je bila toliko previdna, da ponudniku ni nakazala denarja. »Večkrat zasledim, da iščejo delo za doma, pa sem mislila, vsak evro mi bo prišel prav, dokler otrok študira v tujini. Mislila sem, da ima mogoče kako zastopstvo za kako firmo in potem daje delo na dom in da bom poskusila kaj pošteno zaslužiti. Samo se mi je zdelo že čudno, ko je omenil astronomsko cifro kosov. Rada bi opozorila, da ne bi še drugi nasedali,« nam je povedala razočarana bralka.




Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo, ki bi jo delili z nami in drugimi bralci? Pišite, pošljite fotografijo ali video.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije