BRALCI POROČAJO

Poglejte, kako so o volitvah v Sloveniji poročali na madžarski televiziji (FOTO)

In to naj bi bila izjemna prijateljica Slovenije?
Fotografija: Tako so na Madžarskem poročali o volitvah v Sloveniji. FOTO: Sandi, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Tako so na Madžarskem poročali o volitvah v Sloveniji. FOTO: Sandi, bralec poročevalec

Državnozborske volitve v Sloveniji so kajpak z zanimanjem spremljali tudi mediji v sosednjih državah, tudi na Madžarskem, s katero se je Slovenija v času vladanja Janeza Janše tesno povezala. Toda bralec Sandi je ves ogorčen vprašal, kakšno prijateljstvo je to, če madžarska državna televizija ne pozna niti slovenske zastave. V dokaz nam je poslal tudi fotografijo. Ob novici, da v Sloveniji izbiramo nove predstavnike v državnem zboru so namreč na Madžarskem v ozadju prikazali zastavo Slovaške namesto Slovenije. 

Bralec nam je sporočil, da ga je na to opozoril prijatelj Slovenec, ki živi na Madžarskem. Poročanje programa M1 smo preverili tudi sami in se prepričali, da so si v jutranjem programu res privoščili nedopustno napako.

image_alt
Poslanec Horvat razburjen: Zgodil se je mednarodni incident, ljudje so zgroženi

Ni prvič, da  vzhodna soseda razburja našo javnost s poročanjem o Sloveniji. Nedavno je poslanec Nove Slovenije Jožef Horvat opozoril na mednarodni incident zaradi izjave madžarskega državnega sekretarja za narodno politiko Arpada Janosa Potapija, ki je dejal, da meja z Madžarsko poteka po reki Muri.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije