BRALEC POROČEVALEC

Bralca Aleksandra so razjezili z nemoralnim parkiranjem (FOTO)

Parkiranje na mestih za invalide v Sloveniji je velik problem.
Fotografija: Napačno parkiranje. FOTO: Aleksander, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Napačno parkiranje. FOTO: Aleksander, bralec poročevalec

Pisal nam je bralec Aleksander, saj ga je zmotilo objestno parkiranje, kot se je izrazil, nadutih oseb. »Verjetno je voznik resnično invalid, če parkira na tem mestu in še preko dveh invalidskih parkirnih mest!«

Napačno parkiranje. FOTO: Aleksander, bralec poročevalec
Napačno parkiranje. FOTO: Aleksander, bralec poročevalec

Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide, določa 67. člen zakona o pravilih cestnega prometa. Vozilo, parkirano na označenem parkirnem mestu za invalida, mora biti označeno z veljavno parkirno karto. Parkirno karto sme poleg upravičenca uporabljati spremljevalec, ki vozi in spremlja osebo, ki je imetnik parkirne karte in sama ne vozi motornega vozila. Če parkirajo na takšnem mestu in želijo uveljavljati pravice, ki jim jih daje izdana parkirna karta, morajo vozilo obvezno označiti z veljavno parkirno karto.

Z globo 40 evrov se kaznuje za prekršek imetnik parkirne karte ali spremljevalec, ki vozi in spremlja imetnika parkirne karte, ki vozila, parkiranega na označenem parkirnem mestu za invalide, nima označenega z veljavno parkirno karto. Z globo 80 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki neupravičeno uporabi parkirno karto.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas