SNEŽNE RAZMERE

VIDEO: Na cesti proti Ljubelju ogromne skale, policija svari, da ne prehajajte zapor

Objavljeno 28. april 2019 15.29 | Posodobljeno 28. april 2019 17.25 | Piše: M. U.

Na Gorenjskem so prave snežne razmere.

Zemeljski plaz na poti proti mejnemu prehodu Ljubelj. FOTO: Jože, bralec poročevalec
PODLJUBELJ – Napovedi o ohladitvah s padavinami so se uresničile, cesti čez naš najvišji cestni prelaz Vršič in čez Korensko sedlo pa sta zaradi zimskih razmer zaprti.
image
Snežne razmere na cesti proti Korenskem sedlu FOTO: Dars

Snežne razmere so tudi na nekaterih drugih cestnih prelazih na Gorenjskem. 

Skale na cesti proti Ljubelju

Prav tako je zapora pri zadnjem predoru proti Ljubelju zaradi plazu kamenja z leve strani.Na tej strani višje nad cesto poteka Bornova pot proti planini Prevala, so sporočili iz PU Kranj.

Policija svetuje previdnost

Obstaja možnost še dodatnega plazenja, zato policija odsvetuje približevanje območju peš ali z vozili. 

Ne prehajajte zapor
Cesta proti Ljubelju ostaja zaprta. Nad zadnjim predorom še vedno obstaja nevarnost proženja kamenja z bližnjih sten in melišča, na cesti, ki je na krajšem odseku močno poškodovana, pa so ostale tudi še velike skale.

Zaenkrat so bile lahko s ceste odstranjene samo manjše skale, da se je začasno ustvaril ozek prehod za vozila, ki so ostala nad plazom kamenja. Skupno so pristojni ob hkratnem spremljanju terena omogočili varen prehod okoli 30 vozilom in kombijem. Ves čas se na območju sliši proženje kamenja, zato policija prosi vse, naj ne prehajajo zapor (ne peš in tudi ne z vozili) in naj se ne zadržujejo na območju, ker je nevarno.

 


image
Zemeljski plaz na poti proti mejnemu prehodu Ljubelj. FOTO: Jože, bralec poročevalec


 Cesta z obeh strani meje ostaja zaprta do nadaljnjega

Poleg policije so na kraju intervenirali gasilci društev Podljubelj in Bistrica pri Tržiču ter Civilna zaščita občine Tržič. Za lokalno prebivalstvo bo veljal poseben režim prehodov skozi nevarno območje, ki ga bodo sproti usklajevali s PGD Podljubelj, ki je tudi glavni kontakt za to aktivnost.

Za prihodnje dni se predvideva ocena stanja in uskladitev aktivnosti med pristojnimi za naprej. Cesta z obeh strani meje bo ostala zaprta do nadaljnjega. Trgovina na Ljubelju je zaprta. Na planinskih postojankah po naših podatkih ni ljudi. Policija bo na območju izvajala pogostejše kontrole.

Kot nam je sporočil bralec Jože, pri valjenju skal, k sreči poškodovanih ni bilo, čeprav »sta v tem času ta cesta in mejni prehod kar dovolj obremenjena«.
Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je zimska oprema sicer obvezna na cestah na Gorenjskem in na cesti čez Predel.Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video. 
Deli s prijatelji