SPOMLADANSKA POŠILJKA

FOTO: Gorenjsko pobelil sneg, cesta zaprta

Napovedi so se uresničile.
Fotografija: Korensko sedlo. FOTO: Cestne Kamere/promet.si
Odpri galerijo
Korensko sedlo. FOTO: Cestne Kamere/promet.si

LJUBLJANA – Napovedi o ohladitvah s padavinami so se uresničile, cesta čez naš najvišji cestni prelaz Vršič pa je zaradi zimskih razmer zaprta. Sneži tudi na nekaterih drugih cestnih prelazih na Gorenjskem.

Tako po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste sneži na prelazih Korensko sedlo, Ljubelj in Jezersko ter na Predelu. Ceste so za zdaj še prevozne, obvezna pa je zimska oprema.


Sicer je na štajerski avtocesti zaradi poškodovanega cestišča promet med Vranskim in Šentrupertom proti Mariboru urejen samo po enem voznem pasu.

Jezersko. FOTO: Cestne Kamere/promet.si
Jezersko. FOTO: Cestne Kamere/promet.si

Osebna vozila na mejnih prehodih Obrežje in Starod čakajo pri vstopu v državo, in sicer na Obrežju 45 minut, na mejnem prehodu Starod pa pol ure.

Po napovedih agencije za okolje se bodo popoldanske temperature gibale med 7 in 16 stopinjami Celzija, v Gornjesavski dolini pa okoli 3 stopinj.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu bodo občasne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne pa od 8 do 14 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije