FOTO: S ceste: Kot po jajcih

Fotografija: Samo sporoča, da vožnja danes ni prijetna. FOTO: Bralec Samo
Odpri galerijo
Samo sporoča, da vožnja danes ni prijetna. FOTO: Bralec Samo

LJUBLJANA, KRANJ – »Kot po jajcih,« opisuje vožnjo v zasneženem jutru bralecSamo, ima pa srečo, da je že blizu Ljubljane. Sneženje in zdrsi vozil so najbolj prizadeli Primorsko, kjer sta zaprti takoavtocesta proti Kopru kot tudi vipavska hitra cesta. Zastoji so še na obvoznih cestah.

Tiskovni predstavnik gorenjskih policistovBojan Kos sporoča, da se ponekod na Gorenjskem na nekaterih cestah sneg že oprijema vozišča. Največ ga je na cestah na območju Kranjske Gore, kjer se sneg oprijema vozišča od Mojstrane proti Ratečam, sneg je na cesti tudi na območju Jezerskega in proti Ljubelju, na škofjeloškem območju pa v smeri Železniki–Podbrdo. Zahtevnejše vozne razmere so tudi drugod, kjer je cesta mokra in spolzka.

»Kjer se sneg oprijema vozišča je obvezna zimska oprema, povsod pa je potrebna previdnost in predvsem vožnja z zmanjšano in prilagojeno hitrostjo vožnje, povečano varnostno razdaljo, ustreznimi pnevmatikami in tehnično brezhibnim vozilom. Vozniki naj se tudi izogibajo prehitevanjem in naj računajo na daljši čas potovanja,« opozarja Kos. Prometnih nesreč zaradi snega gorenjski policisti danes še niso obravnavali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije