ZAMUJANJE Z DOSTAVO

Zgrožena bralka: darila naročila novembra, otroci ostali praznih rok

Do zamud prihaja zaradi povečanega zanimanja in naročanja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock, Getty Image, Image Source
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Thinkstock, Getty Image, Image Source

Na nas se je obrnila bralka Sanja, ki je razočarana nad spletnim trgovcem Mimovrste, saj so zamudili z dostavo artiklov, ki jih je nameravala podariti za miklavža. Podobno izkušnjo je imel tudi bralec, ki je stvari naročil že 16. novembra dostavili pa so mu jih po treh tednih, čeprav je ob oddaji naročilo pisalo, da bo čas dostave od sedem do deset dni. Na naše vprašanje, kako je lahko prišlo do takih zamud, so nam odgovorili pristojni. Njihov odgovor objavljamo v izvirniku.

»Zavedamo se, da imajo kupci, glede na pretekle izkušnje z našo spletno trgovino, visoka pričakovanja o realizaciji rokov dostave, saj je držanje obljub vedno bilo in vedno bo naša prioriteta. A žal nam v tokratnem predprazničnem času v čisto vseh primerih ni uspelo realizirati obljubljenih rokov dostave na dom. Do zamud pri dostavi določenih naročil prihaja zaradi izjemnega povečanja števila naročil v drugi polovici meseca novembra (predvsem na račun akcije Črni petek) in sicer predvsem pri naročilih, pri katerih je kupec za naročila z raznovrstnimi artikli izbral dostavo na dom. Naročila v naših prevzemnih mestih čakajo kupce na dogovorjeni rok oz. z minimalno zamudo. Ko smo pričeli beležiti izjemno povečanje števila naročil, smo tudi pričeli kupce opozarjati, da prihaja do zamud pri dostavi na dom in naj se zato raje odločajo za osebni prevzem artikla v naših prevzemnih mestih. Naše skladišče dela s vsemi razpoložljivimi kapacitetami že od začetka novembra, ko smo uvedli tudi tretjo (nočno) izmeno. Naši sodelavci delajo noč in dan, da bi naročila čim prej prišla do naših kupcev. Vsa leta beležimo veliko povečanje števila naročil, vendar tako velike rasti do sedaj še nismo zabeležili. To pripisujemo ugodni gospodarski klimi, saj opažamo, da so kupci za darila pripravljeni nameniti več denarja kot v preteklosti. Poleg tega so slovenski kupci vsako leto bolj naklonjeni spletnemu nakupovanju, saj v spletnih trgovinah najdejo ugodne cene in širok nabor artiklov, ki ga sicer v klasičnih trgovinah ne najdejo,« odgovarja Lea Benedejčič, direktorica spletne trgovine. 

Črni petek je tako povzročil nemalo težav ne samo pri omenjenem trgovcu, ampak tudi pri številnih drugih spletnih naročilih. Trgovci svetujejo, da se pozanimate o času dostave, če imate časovni rok za dobavo paketov. Oba bralca sta v teh dneh prejela svoja paketa.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije