BRALEC POROČEVALEC

VIDEO: Filmska akcija v Divači: poln avto migrantov trčil v policiste

Objavljeno 07. maj 2019 13.52 | Posodobljeno 07. maj 2019 13.59 | Piše: T. V.

Uporabili so stinger.

Nočno dogajanje v Divači. FOTO: bralec Amel
DIVAČA – V ponedeljek zvečer se je v Divači odvijala prava drama, nas je obvestil bralec Amel. Po njegovih informacijah je prišlo do streljanja, ko so migranti v vozilu z italijanskimi registrskimi oznakami bežal iz Italije v Slovenijo.

Kaj se je sinoči dogajalo v Divači, preverjamo tudi na policiji, kjer so pojasnili, da ni prišlo do nobenega streljanja.Na policiji so povedali, da so ob 19.37  ilirskobistriški policisti opazili osebni avto ford mondeo italijanskih registrskih oznak. Začeli so ga ustavljati, a je voznik pospešeno peljal naprej skozi naselje Jasen s hitrostjo 120 km/h. Policisti so peljali za njim, odrejena je bila uporaba stingerja, ki je bil ob 20. uri tudi uspešno uporabljen pred Divačo. Vozilo je peljalo naprej proti Divači, kjer so ga policisti ustavili, pri tem pa je voznik forda bočno trčil v policijsko službeno vozilo audi A4, ki ga je prehitevalo z namenom, da bi ga ustavilo, saj je bilo bežeče vozilo nevarno za ostale udeležence v prometu.
image
Policijska akcija zasledovanja migrantov. FOTO: policija

Voznik in sopotnik sta bila lažje poškodovana, prav tako tudi trije ilegalni prebežniki, ki so bili odpeljani v ZD Kozina na pregled.

V ustavljenem osebnem avtomobilu sta bila dva vodnika, stara 30 in 28 let, oba državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji oziroma Avstriji. V avtomobilu zadaj so sedeli štirje državljani Pakistana, v prtljažniku pa so bili še trije državljani Pakistana.

Vodnika bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja in za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Ilegalni migranti, razen dveh mladoletnih, ki sta nastanjena v centru za tujce, bodo vrnjeni na Hrvaško.

Letos so policisti na območju PU Koper v prvih štirih mesecih zabeležili 795 nedovoljenih prehodov državne meje oziroma 28,4 odstotka več kot v istem obdobju lani, ko je bilo zabeleženih 619 nedovoljenih prehodov. Največ ilegalnih migrantov je državljanov Pakistana, sledijo državljani Afganistana, Alžirije, Turčije, Irana, Eritreje ...

Do danes zjutraj so na območju PU Koper obravnavali 55 kaznivih dejanj s področja ilegalnih migracij in identificirali 41 osumljencev. Skupaj je bilo 28 privedb osumljencev na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS Koper, ki je odredil 28 priporov.

 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.Deli s prijatelji