Takšno je stanje na Viču: opozorilo na vhodu, sestra namesto vratarja (FOTO)

Po razkritju prve okužbe s koronavirusom smo preverili stanje na terenu.
Fotografija: Na vhodu vas pričaka medicinska sestra. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Na vhodu vas pričaka medicinska sestra. FOTO: S. N.

Potem ko smo prvi razkrili neuradno, a zanesljivo informacijo, da je okuženi s koronavirusom obiskal ZD Ljubljana (izpostava Vič-Rudnik), smo preverili še stanje na terenu. Pred zdravstvenim domom vlada dopoldanski vrvež, pacienti so pri vhodu seznanjeni z vsemi ustreznimi ukrepi. Na vhodu vas namesto vratarja pozdravi sestra, ki paciente usmerja v ustrezne prostore.

Opozorilna tabla. FOTO: S. N.
Opozorilna tabla. FOTO: S. N.

Dopoldanski vrvež pred ZD Vič-Rudnik. FOTO: S. N.
Dopoldanski vrvež pred ZD Vič-Rudnik. FOTO: S. N.

Panike ni zaznati, obiskovalci v miru opravljajo redne in izredne obiske zdravnikov. Obvezna je tudi uporaba razkužila, sestra pa s kratkim vprašalnikom preveri, kakšno je zdravstveno stanje obiskovalcev.

Moški je iz Maroka preko Italije prispel v Slovenijo

V sredo je bil v Sloveniji potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom. Moški je peš prišel do ZD Vič-Rudnik (brez najave). S koliko ljudmi je bil v stiku, še ni znano. Za epidemiologe je danes zelo deloven dan. Poskusili so namreč poiskati in se pogovoriti z vsemi, ki so bili v tesnejših stikih z okužencem.


Bližnjim in drugim, s katerimi je imel okuženi stike, bodo dali jasna navodila, kako naj ravnajo. Najosnovnejši ukrepi so higiena rok, nekoliko večja oddaljenost od osebe, s katero se pogovarjamo, ter odmik od drugih, če zbolimo.

Preberite tudi: 
Okuženi Slovenec peš do zdravnika: kje vse se je gibal?
Mislim, da sem okužen z novim koronavirusom. Kaj zdaj?


Novi koronavirus je izbruhnil konec lanskega leta v mestu Vuhan v kitajski provinci Hubej. Prva okužena Slovenca sta bila sicer februarja potnika ladje Diamond Princess, a sta okužbo po tedanjih zagotovilih pristojnih prebolela na Japonskem in sta se v Slovenijo vrnila zdrava.

Trenutno stanje okužb z novim koronavirusom po svetu: 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije