OGORČENI BRALEC

FOTO: »Naš župan parkira na mestu za invalide«

Prvi mož Moravč trdi, da sam tam ni parkiral.
Fotografija: Prizor, ki je razburil našega bralca. FOTO: Robert, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Prizor, ki je razburil našega bralca. FOTO: Robert, bralec poročevalec

MORAVČE – Bralec Robert nam je posredoval fotografijo prizora, ob katerem vsakemu razumnemu človeku pošteno naraste pritisk. Avto, ki ni bil označen z nalepko, da ga vozi invalid, je bil parkiran na mestu, ki je rezervirano za invalide. Na tak prizor je bralec naletel v petek ob proslavi občinskega praznika Moravče, in sicer pred občinsko stavbo.

»Tako parkira župan Moravč dr. Milan Balažic,« je pripisal ob fotografijo. Bralec je razočaran, saj meni, da bi morali biti javni funkcionarji državljanom za vzgled.

 

Za pojasnila smo se obrnili na moravško občino. Župan Balažic nam je takoj pojasnil, da avto na fotografiji ne pripada njemu, temveč je last občine Moravče. »Zakaj je bil neki večer pred zgradbo občine parkiran na omenjenem mestu, bom raziskal,« je obljubil.

Invalidom naj bi mesto zasedel hišnik

Ob našem ponovnem vprašanju, kaj je ugotovil, je bil nekoliko natančnejši. »Občinski avto je stal nekaj minut na omenjenem parkirišču, ker je naš hišnik za slavnostno akademijo v petek z njim iz cvetličarne pripeljal dekoracijo za oder. Mudilo se je, vsa ostala parkirna mesta, ki so sicer rezervirana za občinska vozila, a so bila v tistem trenutku neupravičeno zasedena z vozili naših občanov. Proti takemu parkiranju skupaj z medobčinskim redarstvom že nekaj časa ukrepamo,« pojasnjuje Balažic.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije