POZITIVNA IZKUŠNJA

Bralka Neja na testiranju na Metelkovi doživela presenečenje

Takšne obravnave ni pričakovala.
Fotografija: Testiranje na Metelkovi. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Testiranje na Metelkovi. FOTO: Blaž Samec

V uredništvo smo prejeli pismo bralke Neje iz okolice Ljubljane, ki jo je zaradi slabega počutja in povišane temperature osebna zdravnica napotila na testiranje na covid 19. Kot pravi, jo je bilo ob prihodu na Metelkovo kar malce strah, saj je po pripovedovanju znancev pričakovala, da jo bo odvzem brisa bolel. »Ko sem se pripeljala do zdravstvenega delavca, ki se je pripravljal na to, da mi v nos potisne 'palčko', je ta očitno videl moj prestrašen pogled in me na šaljiv način pomiril, da mi nič ne bo naredil,« pripoveduje bralka.

Moški v skafandru ji je dejal še, da naj gleda naprej in si predstavlja, da se pelje na morje. Kot jo je opozoril, je bil občutek pri odvzemu malce neprijeten. Neja pravi, da je ni bolelo, je pa vseeno pritekla solzica. »Sem samo še en moški, ki vas je spravil v jok,« je smehu dejal zdravstveni delavec, oba pa sta se po bralkinih besedah z nasmeškom poslovila.

»Občudujem zdravstvene delavce, ki v teh zahtevnih časih ostanejo pozitivno naravnani in ohranijo smisel za humor. Na ta način poskrbijo, da testiranje za človeka ni neka slaba izkušnja, ampak ti kvečjemu polepšajo dan,« sklene bralka.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas