HUDA URA

FOTO in VIDEO: Kot sodni dan v Kočevju, toča skoraj kot oreh

Objavljeno 08. julij 2019 18.36 | Posodobljeno 08. julij 2019 23.20 | Piše: M. U., Ma. M.

Arso je prižgal rdeči alarm za točo.

Nevihta v Kamniku pod Krimom. FOTO: Tim, bralec poročevalec
VRHNIKA, ŠENTJANŽ, KOČEVJE – Poročali smo že, da je Agencija RS za okolje in prostor (Arso) prižgala rdeči alarm za točo za Bovško, Gorenjsko, Notranjsko in Ljubljano z okolico. Nevihtni oblaki so se pomikali preko ribniško-kočevskega območja, od koder je največ poročil o hudi uri. 

image
Posledice neurja na Vrhniki. FOTO: Andreja, bralka poročevalka

Na Vrhniki odkrilo streho


Gasilci imajo polne roke dela. Tako se nam je oglasila bralka Andreja z Vrhnike. Zaradi neurja se je tam podrl električni drog, veter je odkril streho.
image
Intervencija na Vrhniki. FOTO: PGD Vrhnika

O težavah poročajo tudi iz Šentjanža, kjer so ob 17.30 gasilci PGD Šentjanž odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo.

Bralec Bogdan nam je sporočil, da je v Kočevju nekaj minut padala toča skoraj debeline oreha. Katarina pa je zapisala: »Kočevje kot sodni dan. Toča, polomljena drevesa, odkriti strešniki, poplave ...«

Kako kaže?
Padavine bodo ponoči oslabele in do jutra večinoma tudi ponehale. Na zahodu se bo deloma razjasnilo. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19 °C.
V torek zjutraj in dopoldne bo na Primorskem še deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo povsod pooblačilo, plohe in tudi posamezne nevihte bodo pogostejše. Na Primorskem se bodo nevihte nadaljevale tudi v noč. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 °C.

Vir: Arso

Kako je pri vas? Pošljite nam posnetek ali fotografijo.
Deli s prijatelji