BRALCI POROČAJO

Bralec v središču Ljubljane opazil ogromne podgane, inšpektorat odgovarja

Odredili so deratizacijo Miklošičevega parka z okolico in kasneje uvedli še inšpekcijski nadzor.
Fotografija: Po prenovi Miklošičevega parka v središču Ljubljane so v njem oblast prevzele podgane, pravi bralec. FOTO: arhiv
Odpri galerijo
Po prenovi Miklošičevega parka v središču Ljubljane so v njem oblast prevzele podgane, pravi bralec. FOTO: arhiv

Pisali smo že, da se je na uredništvo obrnil bralec Marco iz Ljubljane zaradi velikih podgan, ki jih je opazil v Miklošičevem parku v središču prestolnice: 

»Po prenovi Miklošičevega parka v centru Ljubljane so v njem oblast prevzele podgane. V nočnih urah gomazijo po celotnem parku, a uradne inštitucije MOL in Zdravstveni inšpektorat kljub večkratnim opozorilom s strani občanov ne reagirajo ...«

Vprašanja, kakšne ukrepe bodo sprejeli zaradi omenjenega stanja, smo naslovili na obe uradni instituciji. Odgovore smo prejeli od Zdravstvenega inšpektorata RS. Zanimalo nas je tudi, koliko opozoril so do zdaj že prejeli in kako nameravajo ukrepati.

»Zdravstveni inšpektorat RS (v nadaljevanju ZIRS) vodi evidenco o vseh prejetih prijavah, tudi anonimnih. V povezavi s pojavom večjega števila podgan v centru Ljubljane smo v letu 2022 prejeli dve prijavi. Na osnovi prve prejete prijave v mesecu juliju 2022 je bila Mestni občini Ljubljana (MOL) – Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet odrejena izvedba deratizacije Miklošičevega parka z okolico; skladno s Pravilnikom o pogojih, načinu in sredstvih za izvajanje dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije (Uradni list RS, št. 88/00). Deratizacija je bila s strani javnega podjetja Vodovod - Kanalizacija Snaga opravljena dne 25. 7. 2022. Drugo prijavo glede pojava podgan v Miklošičevem parku je ZIRS prejel dne 20. 10. 2022. Uveden je bil inšpekcijski nadzor. Postopek je v teku in ga do zaključka ne moremo komentirati,« je pojasnila Deana Potza, predstavnica zdravstvenega inšpektorata.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas