ŽLICA

FOTO: Noro: Po pijanski stavi leto dni z žlico v požiralniku

Zdravniki so jo odstranili po isti poti, kot je prišla vanj. Pogoltnila jo je tudi Kitajka, ki je prehitro jedla rezance.
Fotografija: Kitajci so vendarle bolj navajeni na palčke. FOTO: arhiv bolnišnice
Odpri galerijo
Kitajci so vendarle bolj navajeni na palčke. FOTO: arhiv bolnišnice

Možakar iz Kitajske je pred letom dni poskusil izvesti nepremišljen trik in je pogoltnil 20 centimetrov dolgo žlico. Ta se mu je zataknila v požiralniku, a je lahko normalno jedel in pil, zato se mu ni zdelo potrebno, da bi obiskal zdravnika. Šele pred nekaj dnevi ga je začelo boleti, potem ko ga je nekdo udaril v prsi.
Rentgenski posnetek razkriva 20-centimetrsko kovinsko žlico.
Rentgenski posnetek razkriva 20-centimetrsko kovinsko žlico.

Neimenovani moški iz kitajske avtonomne province Xinjiang je obiskal zdravnika in mu priznal, da je žlico pojedel zaradi neke stave, ko je bil pijan. Pritrdil jo je na žico in stavil, da jo bo lahko pogoltnil, nato pa spet potegnil iz ust. Takrat se mu je to zdela imenitna zamisel.

Verjetno bi z žlico živel še dlje, če ne bi dobil udarca, po katerem je imel težave z dihanjem in strahotne bolečine. Osebje bolnišnice Xinjiang Meikuang ni moglo verjeti svojim očem, ko so naredili rentgenski posnetek. »Bil sem šokiran, česa podobnega še nisem videl,« je povedal zdravnik dr. Yu Xiwu. »Ob prihodu je že imel vnet požiralnik.«


Zdravniki so se po temeljitem posvetovanju odločili, da bi bilo najbolje odstraniti žlico po isti poti, kot je prišla v telo, torej skozi usta. Dali so mu lokalni anestetik in se nato dve uri mučili z odstranjevanjem. Možakar dobro okreva in bo kmalu lahko odšel domov. Zanimivo je, da to ni bil prvi tovrstni primer. Leta 2015 so odstranjevali kovinsko žlico iz ženske. Trdila je, da jo je pogoltnila po nesreči, ker je preveč hitro jedla rezance. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas