UMETNICA

Že 20 let si ni umila las

Umetnica iz Britanije se je zadnjič postrigla pri šestih. Mogočne kodre si že dolga leta zgolj razčesava.
Fotografija: Od nekdaj je sovražila umivanje las.
Odpri galerijo
Od nekdaj je sovražila umivanje las.

Večina ne zdrži niti teden, da si ne umije las, a obstajajo tudi izjeme. Britanska Zlatolaska trdi, da 180 centimetrov dolgih kodrčkov ne umiva že 20 let, dovolj naj bi bilo, da jih temeljito počeše, in so kot novi. Danes 32-letna Frankie Cluney iz Brightona si je začela dolge lase puščati, ko je bila stara šest let – do 13. leta so ji že segali do pasu.
Od nekdaj je sovražila umivanje las.
Od nekdaj je sovražila umivanje las.

Od nekdaj je sovražila umivanje las, saj je trajalo celo večnost, preden ji je uspelo izprati najprej šampon, potem pa še balzam. Najhuje pa je bilo, ko jih je morala še posušiti. Ob neki priložnosti ji je mamina prijateljica svetovala, naj jih preprosto preneha umivati, in to je tudi storila. Prvih nekaj mesecev so bili njeni lasje zelo mastni, lasišče pa jo je srbelo, a so težave sčasoma izvodenele.
Na svoje kodre je strašansko ponosna. FOTOgrafije: Instagram
Na svoje kodre je strašansko ponosna. FOTOgrafije: Instagram

»Prijateljica je res omenila, da bi lahko prenehala umivati lase,« pravi Britanka, ki je po poklicu umetnica. »Odločila sem se preizkusiti, a je bilo prvih nekaj mesecev zelo težkih. V resnici je negovanje mojih las zdaj resnično preprosto. Ljudje so prepričani, da mi vzame veliko časa, ker ne uporabljam nobenih čistil. Samo češem jih, pa še to ne vsak dan.«
Največja težava, ki jo prinašajo dolgi lasje, je nastajanje vozlov. Če bi si jih umivala, se to ne bi dogajalo tako pogosto.


Po navadi porabi kakšne pol ure, da izčeše vse vozle, v čemer celo uživa. Pravi, da je to neke vrste meditacija. Všeč ji je tudi, da se njeni lasje navzamejo vonja okolice, zato so trajnejši spomin na kraje, ki jih je obiskala, in ljudi, ki jih je srečala. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije