SPLETNA SENZACIJA

FOTO: Namrščeni maček je spletni zvezdnik

Albert ima na spletu več kot 200.000 oboževalcev. Pot do njegove slave se je začela z zavrnitvijo na tekmovalni razstavi.
Fotografija: Albert v elementu FOTOgrafiji: Instagram
Odpri galerijo
Albert v elementu FOTOgrafiji: Instagram

Mačke pasme selkirk rex slovijo po tem, da so prijazne, igrive in se rade crkljajo. A vendar ne bi dobili takšnega vtisa, če bi videli Pompousa Alberta. Njegov stalno namrščeni obraz nam daje občutek, da imamo opravka z najbolj jezno in najbolj neprijazno mačko na svetu. In prav zaradi tega je kosmatinec postal prava spletna zvezda. Leta 2014 je njegov lastnik odprl profil na instagramu in na njem začel objavljati fotografije. V enem letu je imel že 40.000 oboževalcev, ki se preprosto niso mogli nagledati njegovega obraza. Danes mu sledi že vrtoglavih 228.000 ljudi, pojavljal se je v številnih medijih, delal je reklamo za Hondo, povrhu pa je slavnejši in bogatejši od številnih ljudi.


Zanimivo je, da se je njegova pot do slave začela, potem ko so mu prepovedali sodelovanje na mačji razstavi. Posvojila sta ga Mike in Susan Singleton, ker ju je nekoliko spominjal na Alberta Einsteina. Prav zaradi tega sta se odločila, da bosta njegovo sliko delila na internetu. Tisti, ki so mu preprečili sodelovanje na tekmovalni razstavi, se zdaj zagotovo tolčejo po glavi, da niso bili sposobni videti velikanskega potenciala. Je pa res, da ima splet svoja pravila, včasih največ pozornosti pritegnejo stvari, ki bi v resničnem življenju popolnoma pogorele. Prav zaradi tega so spletni zvezdniki drugačni od tistih iz glasbene ali filmske industrije. Tudi Albert je s svojim namrščenim videzom kot ustvarjen za splet, če bi ga spoznali v živo in odkrili njegov ljubki značaj, bi ga sprejemali povsem drugače. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije