SYDNEY

FOTO: Čudežna hiša zdravi celo raka

Iz zidov se cedi skrivnostno olje in pada pepel. Obiskovalci naj bi čudežno ozdraveli ali zanosili.
Fotografija: Od kod prihaja nenavadna tekočina, ostaja skrivnost. Fotografije: Fb
Odpri galerijo
Od kod prihaja nenavadna tekočina, ostaja skrivnost. Fotografije: Fb

V predmestju Sydneyja stoji trisobna hiša, ki se je je prijel vzdevek čudežna hiša. V tej nenavadni stavbi naj bi iz zidov teklo olje in padal pepel. Lastnika hiše George in Lina Tannous sta povedala, da znanstveniki ne znajo pojasniti, kaj se dogaja. Prepričana sta, da gre za božje delo, saj je hiša sposobna ozdraviti ljudi. K njima naj bi prihajali pari, ki ne morejo imeti otrok in nato čudežno zanosijo. To naj bi se zgodilo celo pri tistih, ki imajo zdravniško potrdilo, da ne bodo nikoli mogli zanositi. Hiša pa naj bi neki ženski celo ozdravila raka.
Zakonca ničesar ne prodajata.
Zakonca ničesar ne prodajata.

Skrivnostno olje se je prvič pojavilo leta 2008, ko je njun sin Mike umrl v prometni nesreči. Prepričana sta, da je olje manifestacija njegovega duha. Pred časom naj bi se na zidu izpisali sinov rojstni datum in vrsta krščanskih simbolov.

Tekočino naj bi že večkrat testirali v laboratoriju, a ne znajo pojasniti, od kod izvira. Vse, kar vedo, je, da so v njej voda, zlato in varne količine urana. V zadnjem desetletju ju obiskujejo ljudje z vseh koncev sveta. Hiša ima celo svojo stran na​ facebooku, kjer lahko preberemo številne neverjetne zgodbe ljudi, ki so obiskali zakonca Tannous. »Moj prijatelj je šel v hišo pred petimi leti, da bi molil za dveletnega sina z rakom. Deček je zdaj star osem let in pol ter zdrav,« je nekdo zapisal.

Seveda obstajajo tudi skeptiki, ki so prepričani, da gre za nesramno prevaro. V preteklosti so že razkrinkali številne tovrstne pojave, kot je na primer kipec Marije s Sicilije, ki naj bi jokal. Pozneje je učitelj kemije povsem racionalno pojasnil ta fenomen. Kljub temu čudežna hiša deluje že desetletje in še nihče ni našel razlage za nenavadno dogajanje na zidovih. »Olje zbirava na blazinice iz vate, tako da si ga lahko ljudje nanesejo na kožo,« je pojasnila Lina. »Nikomur ne zaračunava, prav tako ne zbirava donacij. Najin dom je odprt od enajste ure pet dni na teden.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije