IZGUBIL NADZOR

Bizarna nesreča, po kateri nikoli več ne bo hodil

Vseeno ostaja optimist.
Fotografija: Golob je kriv, da nikoli več ne bo hodil. Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Golob je kriv, da nikoli več ne bo hodil. Fotografija je simbolična. FOTO: Uroš Hočevar

Sam Beecroft (21) iz mesta Morpeth v Angliji se je vozil na delo s svojim motorjem, ko se je v njegovo čelado zaletel ptič in je pri približno 60 kilometrih na uro izgubil nadzor nad svojim dvokolesnikom. Sledila je grozljiva nesreča. Sam je trčil v ograjo in izgubil zavest. Ko se je zbudil, je vedel, da je nekaj hudo narobe, saj ni čutil nog.

Po nesreči je ostal paraliziran, od smrti pa so ga ločili milimetri, saj si je zlomil vrat. V bolnišnici je preživel štiri mesece in kljub intenzivni terapiji so mu zdravniki povedali, da nikoli več ne bo hodil.

Čeprav bo preostanek življenja preživel na vozičku, meni, da je imel srečo, da je sploh preživel. »To je bila čudna nesreča. Nisem še slišal za kakega drugega motorista, ki bi postal paraliziran, potem ko ga je zadel ptič,« razmišlja Sam, ki se spominja, da je golob iznenada priletel v njegovo glavo.

Nesreča, ki mu je spremenila življenje, se je zgodila avgusta 2017. Manj kot leto dni po nesreči je bil ponovno na motorju, kupil pa si je tudi avtomobil, ki ga lahko vozi brez uporabe nog.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije