30 LET

Marica pri rožah, Slavko v vinogradu

Zakonca Lončarič že od začetka komajda čakata na svoj priljubljeni časopis.
Fotografija: Sta dolgoletna naročnika in bralca Slovenskih novic.
Odpri galerijo
Sta dolgoletna naročnika in bralca Slovenskih novic.

Med stalnimi bralci in naročniki Slovenskih novic sta tudi Marica in Slavko Lončarič iz Lokavcev pri Negovi. Gre za zakonca, ki spadata med začetnike obrtništva in s tem podjetništva na severovzhodu države. Na območju Gornje Radgone, Slovenskih goric, Pomurja, Štajerske imata veliko znancev in prijateljev.
V začetku lanskega leta sta praznovala diamantno poroko, 60-letnico skupnega življenja.
image_alt
Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije


»Marica je bila vselej in povsod prva. Ko sem še delal in hodil po terenu, se zvečer vračal domov, sem lahko prebral le tisto, kar mi je pustila,« nam je hudomušno namignil Slavko, ki ga prijatelji in znanci kličejo Slavek.
Zakonca Lončarič kljub svojim letom in zdravstvenim tegobam niti danes ne počivata. Od zgodnje pomladi do pozne jeseni sta aktivna v vinogradu in sadovnjaku. Marica se najraje posveča rožam in izdelovanju prtičkov, ki je njena dolgoletna strast.
Njuno podjetje Montaža Lončarič je v najboljših časih zaposlovalo tudi 60 ljudi. ​Ob upokojitvi sta ga predala hčerki Tatjani in njenemu možu Miranu.
V največje zadovoljstvo jima je, če ju obiščejo njuni trije otroci, štirje vnuki in pravnukinja.
Slavko je častni občan občine Gornja Radgona. FOTOgrafiji: Oste Bakal
Slavko je častni občan občine Gornja Radgona. FOTOgrafiji: Oste Bakal

Lončaričeva sta tudi danes aktivna v številnih domačih društvih. Socialnega življenja in prijateljev ne zanemarjata. Slavko je častni občan Občine Gornja Radgona, saj je v svojih aktivnih letih precej naredil za skupnost. Kot sam pravi, pa vsega tega ne bi bilo, če mu ne bi ob strani vselej stala Marica. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas