LEPOTNI NASVET

Zakrijte sledi joka brez sončnih očal (Suzy)

Ne glede na to, ali jokate od žalosti ali sreče, sledi na obrazu navadno niso preveč privlačne. Z nekaj preprostimi lepotnimi triki se to na vašem obrazu že v nekaj minutah ne bo več poznalo.
Fotografija: Le nekaj lepotnih trikov, in nihče ne bo vedel, da so vas premagale solze.
Odpri galerijo
Le nekaj lepotnih trikov, in nihče ne bo vedel, da so vas premagale solze.

Nekaj solz med romantičnim filmom se lahko spremeni v lepotno katastrofo, če ste se filma lotili gledati z naličenimi očmi. A če jokanja ni bilo veliko, vam bo morda pomagal že hiter skok v kopalnico.

Prva pomoč

Zmočite brisačo ali robček s hladno vodo in s pomočjo tkanine zabrišite sledi solz ter z nežnim tapkanjem odpravite rdečico okoli oči in na licih. Močenje obraza ima tudi pomirjajoč učinek. Če imate dostop do kock ledu, lahko namesto zmočene tkanine uporabite ledeno kocko. Če ste na splošno bolj jokavi, naj bodo kapljice za oči vaša obvezna oprema. Nosite jih s seboj, kamorkoli greste. Po joku namreč poskrbijo za to, da beločnica, ki je rdeča od joka, postane znova bela.

Popravljanje ličil

Jok pusti še posebno neprijetne sledi na naličenem obrazu. Priročen spremljevalec za primere, ko je treba zaradi joka popravljati ličila, so robčki za odstranjevanje ličil. Izberite takšne, ki ne vsebujejo olja. Naličene predele, na katerih so sledi solz, popravite s krožnimi gibi. Po daljšem joku boste verjetno morali na določenih mestih ponovno nanesti ličila. Za popravljanje podlage in zakrivanje pordelih delov vam bo prišel prav korektor. Nanesite ga pod oči, okoli nosu in ob trepalnicah.

Vlažilno sredstvo

Z vlažilnim negovalnim sredstvom lahko podlago prerazporedite po obrazu in se izognete potrebi po ponovnem nanosu, vendar le, če morate popraviti manjša področja. Če vaša maskara ni vodoodporna, bo največ dela zahteval predel pod spodnjimi trepalnicami. Poleg korektorja vam bo prišel prav tudi glavniček za razčesavanje trepalnic. Lesketajoče se senčilo za oči, en odtenek svetlejše od kožne barve, bo dodatno poskrbelo, da bodo vaše oči kljub nedavnemu joku sijoče. Lahko pa se raje odločite popolnoma odvrniti pozornost z oči, tako da uporabite rdečilo živahne barve.

V prazničnih oblačilih
V prazničnih oblačilih

Koža kot dojenčkova
Koža kot dojenčkova

Prihajajo prazniki
Prihajajo prazniki

Trajna svežina
Trajna svežina

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije