DOBRA VILA

V kaj verjamete?

Objavljeno 13. april 2020 20.00 | Posodobljeno 13. april 2020 20.00 | Piše: Maja Debelak

V kaj v resnici verjamete? Saj veste, verjemite – in videli boste. Če pa ne verjamete, niti videti ne morete.

Dobra vila Maja. FOTO: Osebni Arhiv
Zakon prepričanja je zakon, ki ga spreminjate vi sami. Kaj to pomeni? Deluje tako, da vidite točno to, kar želite videti. Če ste prepričani, da vam ne bo uspelo – se strinjam z vami. In če ste prepričani, da vam bo uspelo – se spet strinjam z vami. V obeh primerih imate prav. Se pravi, da vidite tisto, kar ste se odločili videti. Zdaj lahko jasno uzrete, zakaj vam določena kreacija ne uspe – ker v vašem notranjem prepričanju tega ne verjamete.
Kaj so torej prepričanja? Nekaj, v kar vi verjamete, da je resnično (o ljudeh, o nas in našem življenju). To je lahko pozitivno in negativno. Prepričanja si ustvarimo glede na izkušnje, ki jih imamo, in različne okoliščine. V resnici gre za lastno interpretacijo na podlagi izkušenj. Gre za našo razlago stvari in ne resnico, takšno, kot je.
V kaj v resnici verjamete? Saj veste, verjemite – in videli boste. Če pa ne verjamete, niti videti ne morete.


Če ste se kot majhna punčka odločili, da moškim ne boste zaupali, ker vas je razočaral vaš veliki idol oče, je logično, da vaše prepričanje ustvarja situacije, v katerih moškim ne morete zaupati. Če ste prepričani, da vas nihče nima rad, boste tako videli vse situacije in vam bodo ljudje le odslikavali vaša prepričanja – in vas ne bodo imeli radi.

Ta interpretacija pa ni resnična, saj je osnovana na podlagi vaših izkušenj. Zato je zelo pomembno, da se pri kreaciji poglobite v svoja prepričanja. V kaj v resnici verjamete? Saj veste, verjemite – in videli boste. Če pa ne verjamete, niti videti ne morete.

Nekoč me je Simona na svetovanju vprašala: »Maja, ali naj zamenjam službo?« Vprašala sem jo: »Kako je pa zdaj v službi?« Zavzdihnila je in rekla: »Avtoritativen šef, neprijazne sodelavke, veliko imam dela, dolgočasim se.« Kaj mislite, da sem ji odgovorila? »V novi službi bo enako.«

Za njo je bila naročena Mojca. Vprašala me je enako: »Maja, ali naj zamenjam službo?« Vprašala sem jo enako: »Kako je pa zdaj v službi?« Z nasmehom je odgovorila: »Super šef, prijazne sodelavke, obožujem delo in veliko se zabavam.« Kaj mislite, da sem ji odgovorila? »V novi službi bo enako.«
Ste se nasmejali, kajne? Lahko zamenjate službo, partnerja, prijatelje, se preselite … vaša prepričanja vam bodo sledila.
Deli s prijatelji