ANDREJ IN ROK PREDIN

Plodno sodelovanje Roka in Andreja, ki je prineslo animirani film (Suzy)

Ob prekrasnih ilustracijah se je režiserju, ki živi med Slovenijo in Londonom, porodila ideja, da bi muca zaživela tudi v animiranem filmu, ki je nastajal kar dve leti.
Fotografija: Sinova Zorana Predina sta zelo uspešna vsak na svojem področju, rada pa združita ustvarjalne moči. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Sinova Zorana Predina sta zelo uspešna vsak na svojem področju, rada pa združita ustvarjalne moči. FOTO: Mediaspeed

Z ljubko Muco Copatarico Ele Peroci so odraščale številne generacije otrok, ki niso bile navdušene samo nad zgodbo, temveč tudi nad čudovitimi ilustracijami legendarne Ančke Gošnik Godec. Na to kultno pravljico, edinstveno klasiko slovenske literature, ima nepozabne spomine tudi Rok Predin, ki je zgodbo poznal, še preden se je naučil brati, ob njej pa odraščata tudi njegovi hčerki.

Ob prekrasnih ilustracijah se je režiserju, ki živi med Slovenijo in Londonom, porodila ideja, da bi muca zaživela tudi v animiranem filmu, ki je nastajal kar dve leti. Na pomoč je poklical še brata Andreja, ki mu je bila ideja nadvse všeč in je napisal scenarij za film. Muci je 'posodila' glas še ena legenda, igralka Silva Čušin.

Brata Predin se tudi sicer odlično razumeta. Med puberteto sta se malce oddaljila, kot odrasla pa sta se znova našla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije