VESNA PERNARČIČ

Od zmedene Silvike do Venere v krznu

Z bičem v roki, usnjenimi fetišističnimi škornji, mrežastimi nogavicami s pasom in korzetom se bo prelevila v glavni lik fatalne Wande v predstavi Venera v krznu.
Fotografija: Drama z Vesno in Borutom v glavnih vlogah se spretno poigrava z resničnostjo in iluzijo ter odpira razmišljanje o tem, kaj je v gledališču zares in kaj je le igra. Foto Nada Žgank
Odpri galerijo
Drama z Vesno in Borutom v glavnih vlogah se spretno poigrava z resničnostjo in iluzijo ter odpira razmišljanje o tem, kaj je v gledališču zares in kaj je le igra. Foto Nada Žgank

Igralko Vesno Pernarčič smo lahko občudovali že v najrazličnejših vlogah, a še nikoli v tako vroči podobi slovenske 'Venere'. Z bičem v roki, usnjenimi fetišističnimi škornji, mrežastimi nogavicami s pasom in korzetom se bo prelevila v glavni lik fatalne Wande v predstavi Venera v krznu, ki jo uprizarja Prešernovo gledališče Kranj. 26. septembra se bomo lahko na premieri prepričali, kako vznemirljivo je razmerje med dominantno, seksualno osvobojeno žensko in šibkim, ponižanim ter podrejenim moškim. Tega bo upodobil Borut Veselko, režijsko paličico pa je vihtel Primož Ekart.

Glede na vsebino ter uprizoritve v tujini lahko pričakujemo, da bodo pošteno razburkali domačo javnost. Zanimiv bo predvsem Vesnin preskok iz podobe doječe matere, v kateri smo jo še nedavno občudovali, do razvratne domine, kar je tudi daleč od vlog, po katerih jo poznamo. Silvika iz Lepo je biti sosed, Anica iz Ene žlahtne štorije ter Julija iz nanizanke Mame so tiste najbolj domače podobe priljubljene igralke, zdaj pa nas bo v eni najtežjih vlog v pestri karieri popeljala v njej tako oddaljeni in nepoznani svet.
,

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije