FRANKO BAJC O LJUBEZNI

Franko Bajc razkril, kakšno žensko išče

Franko Bajc je tisti simpatični 23-letnik iz Ajdovščine, ki smo ga pred skoraj tremi leti spoznali kot tekmovalca v šovu Survivor Slovenija, lani pa je v Kmetiji osvojil glavno nagrado. A to ni bil konec njegovega pohoda na šove, saj je na plesnem parketu oddaje Zveze plešejo izpadel tik pred finalom. Franko nam je po prihodu domov povedal, da mu ni žal, saj je v zadnjih treh mesecih dosegel vse, kar si je želel. »Tekmoval sem sam s sabo, ne z drugimi,« je dejal, ob tem pa nam je zaupal marsikatero stvar iz zasebnega življenja.
Fotografija: Pravi, da ni lomilec ženskih src, temveč pravi kavalir.
Foto osebni arhiv
Odpri galerijo
Pravi, da ni lomilec ženskih src, temveč pravi kavalir. Foto osebni arhiv

Njegove zveste oboževalke že več dni besnijo, saj si je Franko po njihovem mnenju zaslužil ostati v šovu in zaplesati v finalni oddaji. »Je že tako, kot je moralo biti. V šov sem se prijavil brez pričakovanj, pravzaprav sem jih presegel. Če bi izpadel prvi, to zame ne bi bilo nič čudnega, saj o plesu nisem imel pojma. Nisem razočaran, ponosen sem nase,« je o grenko-sladki izločitvi tik pred finalom povedal simpatični Ajdovec.
Zanj je bil vsak teden izjemno naporen, vendar se je iz oddaje v oddajo trudil zaupati vase.
Leta 2016 je tekmoval v Survivorju, lani v Kmetiji, pred enim tednom je zaključil svojo plesno pot v oddaji Zvezde plešejo in ima šovov za nekaj časa dovolj. Foto Mediaspeed
Leta 2016 je tekmoval v Survivorju, lani v Kmetiji, pred enim tednom je zaključil svojo plesno pot v oddaji Zvezde plešejo in ima šovov za nekaj časa dovolj. Foto Mediaspeed

»Na začetku oziroma v prvi oddaji mi ni šlo najbolje, toda sčasoma je postajalo čedalje laže. Ugotovil sem, da sem na začetku sam sebe prepričal, kako grozno je vse skupaj, potem pa sem ugotovil, da se moram prepustiti in uživati,« je navdušen nad svojo plesno izkušnjo, ki je ne bi bilo brez njegove simpatične soplesalke Svetlane Cigoj, s katero sta soseda, čeprav se prej nista poznala. »Svetlana ima plesno šolo, v kateri poučuje otroke in odrasle. V teh treh mesecih mi je ples tako zlezel pod kožo, da zagotovo nisem odplesal vsega. To je bil samo začetek,« pravi Franko, ki na malih zaslonih deluje zelo samozavestno, a je zasebno povsem drugačen.

Še verjame v pravljice in večno ljubezen

Ni lomilec ženskih src, za katerega ga ima večina ljudi, je nežen in razumevajoč mladi moški, ki je v preteklosti trpel zaradi ljubezni. Ne skriva, da se je dekletom zadnje čase izogibal, saj pravi, da se dobro pozna in se zelo hitro in globoko naveže na žensko, ki mu je všeč. »Imel sem dekle, ki sem jo imel neizmerno rad in bi zanjo naredil vse, a me je prevarala, in to z osebo, ki mi je bila blizu. Takrat sem izgubil zaupanje v ljubezen in prijateljstvo,« je javno priznal in dodal, da je to bolečo izkušnjo vzel kot lekcijo, iz katere se je naučil, da je včasih bolje biti previden in zadržan.
Njegove plesne poti s Svetlano ni konec.<br />
Foto Miro Majcen
Njegove plesne poti s Svetlano ni konec.
Foto Miro Majcen

»O tem sem se odločil spregovoriti, ker pač moški o takšnih stvareh zelo neradi govorijo. Želel sem biti iskren in med nami je veliko takšnih, ki so se znašli v podobni situaciji. Ljudje me zaradi vseh resničnostnih šovov dojemajo kot ženskarja, kar pa sploh ni res. Jaz se zaradi vseh teh izkušenj nisem prav nič spremenil,« pove. Kljub vsemu še vedno verjame v pravljice in večno ljubezen, le še najti jo mora. No, obstaja pa ženska, ki mu je všeč. »Imam simpatijo,« nam je sramežljivo priznal in dodal, da o tem ne želi govoriti na dolgo in široko. Ima pa večina ljudi o njem napačno predstavo.
Pravi, da ni lomilec ženskih src, temveč pravi kavalir.<br />
Foto osebni arhiv
Pravi, da ni lomilec ženskih src, temveč pravi kavalir.
Foto osebni arhiv

»Nikoli nisem želel dajati vtisa, da sem nekakšen mačo. No, pravzaprav sem in nisem. Mačo sem, kadar je treba. Mačo ni moški, ki lomi ženska srca, ampak moški, ki žensko spoštuje, da se ob njem počuti kot dama. Če to pomeni biti mačo, potem sem,« v smehu pove simpatični Primorec.

Pri partnerki nima posebnih meril

K ženski, ki mu je všeč, rad pristopi in jo ogovori. »Žensk nikoli nisem izkoriščal, temveč sem in jih bom vedno spoštoval. Zelo mi je pomembno, kako se ženska počuti ob meni. Verjetno sem malce staromoden,« pove v zadregi Franko, ki ima starejšega brata, dve starejši sestri in eno mlajšo. »Sestre in mama mi nikoli niso žugale, kakšen naj bom do žensk. Doma sem imel dober zgled in si želim, da bi tudi jaz nekoč imel takšen zakon, kot ga imata moj oče in mama ter moji stari starši,« pove.


Popolne ženske ne išče. »Daleč od tega, saj tudi jaz nisem popoln. Iskreno, dekleta tudi ne iščem, saj ljubezen pride nepričakovano. Nimam posebnih meril, sem zelo preprost. Želim si spoznati preprosto žensko, s katero bi se ujela tudi po značaju, nikoli pa si nisem postavljal pogojev, kakšna mora biti,« pravi. Ko beseda nanese na njegovo zasebno življenje, postane malce sramežljiv. »Raje govorim o svojih načrtih za prihodnost. Lahko povem, da delam kot osebni trener. Zdaj imam končno čas za izobraževanje in bom lahko uresničil zastavljene cilje. V športnem društvu Atletik Ajdovščina z mamo pripravljava tekače in vse, ki bi radi individualno trenirali,« pove Franko in doda, da je poleg športa njegova velika ljubezen glasba.


»Imam glasbeno skupino One Like, v kateri igram bobne. Zmaga v Kmetiji mi je prišla zelo prav, saj sem denar potreboval za snemanje novih pesmi in vemo, da to ni ravno poceni,« pravi Franko. Radovednost po udejstvovanju v resničnostnih šovih je torej potešil, zato ga v njih ne bomo več videli. »Ni šova, ki bi me privlačil ali prepričal, da bi šel vanj. No, sicer pa pravijo, da se zarečenega kruha največ poje,« še pove za konec.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije