ODŠTEVANJE

Cerar odšteva, kmalu bo nastopil čas

Objavljeno 05. april 2019 08.21 | Posodobljeno 08. april 2019 12.50 | Piše: B. Z.

Letošnja pomlad bo nekaj posebnega za politika Mira Cerarja in njegovo izvoljenko, odvetnico Mojco Stropnik. Ta trenutek odštevata zadnje dneve, ko sta še v dvoje. Vsak čas bo morala Mojca namreč v porodnišnico …

Politik in odvetnica sta te dni v devetih nebesih, saj komaj čakata, da stisneta k sebi malo bitje.
Nekateri svojo srečo dočakajo prej, že pri dvajsetih ali tridesetih, svetlolasa odvetnica iz Maribora, Mojca, pa se je že skoraj približala štiridesetem letu, ko se ji bo izpolnila želja po materinstvu. Pravijo, da je na najbolj dragocene stvari vredno počakati, in tako je bilo tudi pri Mojci in nekdanjem premierju Miru Cerarju, s katerim sta bila kar nekaj časa par, preden sta okronala svojo ljubezen.

image
Miro Cerar in njegova srčna izvoljenka Mojca Stropnik se pospešeno pripravljata na prihod dojenčka.

»Mojca mi je novico povedala zelo umirjeno, saj ni vedela, kakšna bo moja reakcija. Ne nazadnje že imam dva čudovita otroka, ki ju imam zelo rad. Vsi štirje z Mojco se zelo dobro razumemo. Vedela je torej, da to ne bo presenečenje le zame, temveč tudi zanju in za vso mojo in njeno družino. Ko sem ji po premisleku dejal, da sem vesel najinega prihajajočega otročička, se je sprostila tudi ona. Dojenček, ki ga pričakujeva, ne pomeni neke ločene zgodbe, temveč nadgradnjo, obogatitev in novo veselje v naši širši družini,« je pred časom povedal Miro in dodal, da ju je novica seveda presenetila, sta si bila pa hitro enotna, da je otrok nekaj najlepšega, kar se jima je lahko zgodilo.


»Seveda sva se pogovorila tudi o tem, da vsaj jaz nisem več v najbolj rosnih letih, toda ko sva to in še marsikaj dobro premislila, sva ugotovila, da si otroka srčno želiva in sva srečna, da prihaja.«

Lepa, umirjena in zadovoljna nosečnica

Miro, ki ima iz zakona z drugo ženo Danico 22-letno hčer Evo in srednješolca Miho, naj bi po govoricah sodeč v tretje dobil sina, Mojca pa je menda prava srečnica, saj ji med nosečnostjo ni bilo prav nič slabo in ni imela hujših težav. Seveda pa je, tudi zaradi ne več najbolj rosnih let za materinstvo, še toliko bolj pod drobnogledom zdravnikov.


Bodoča mamica je prava srečnica tudi zato, ker ji njen Miro ves čas stoji ob strani in se ji trudi ustreči na vsakem koraku, jo razveseliti in pocrkljati. Ker se je Mojca dobro počutila, je svojega najdražjega še v pozni nosečnosti spremljala na različne politične in družabne obveznosti doma in po svetu.

Priznati moramo, da Miro in Mojca na družabnem parketu delujeta sproščeno in usklajeno, kot par, ki se odlično razume, zna pa se tudi sprostiti in zabavati. Tretji otrok je še pred prihodom na svet pomladil nekdanjega premierja, saj še nikoli ni bil videti bolj srečen in zadovoljen. Nasmeh mu ne izgine z obraza, je nalezljivo dobre volje, včasih pa tudi zaskrbljen, seveda zaradi noseče partnerice.


Kot smo izvedeli, naj bi Mojca rodila konec aprila v ljubljanski porodnišnici. Tako bodo prvomajski prazniki pri Cerarjevih zagotovo nekaj posebnega, saj jih zaljubljenca ne bosta več preživljala v dvoje kje aktivno v naravi ali na krajšem izletu, temveč se bosta izmenjavala pri menjanju plenic, petju uspavank in podiranju kupčkov.
 
Deli s prijatelji